Søren Frank: Ruths Hotel er i femstjernet form til Hellerup-ugen

Køkkenet på Ruths Hotel har udviklet sig til en svingdør, men trods de hyppige chefudskiftninger holder det klassiske hotel i Gl. Skagen kadencen.

Stegt pighvar serveres med blomkål og ristede hasselnødder. Cathrine Kjærø/Ulf Ertmann

Uge 29 i Skagen er noget ganske særligt. Den kaldes ofte Hellerup-ugen, men det er i grunden lidt uretfærdigt, eftersom det langt fra er alle, som kommer fra 2900. For eksempel plejer et meget kendt par fra 1257 Amalienborg at indfinde sig midt på ugen, hvilket utvivlsomt også er årsagen til, at ugebladene normalt er stærkt repræsenteret med kraftige telelinser. Hvilket igen tiltrækker et vist klientel – jeg husker for eksempel et år, hvor den daværende trafikminister lige tog en ekstra tur forbi pressefotograferne på Solnedgangspladsen, men de havde tydeligvis lugtet royalt blod og bed ikke på.

Der er gang i gården på Ruths i uge 29. Her fotograferet for et par år siden med udstillet Jaguar i forgrunden. Ólafur Steinar Gestsson

Ruths powerhouse

De, som ønsker at blive set – og i særdeleshed at blive set sammen med de andre, som også ønsker at blive set – mødes »på Skagen«, som københavnerne kalder det (nordjyderne siger selv »i«), og uge 29 er traditionelt sommerens hotteste. Meget af dette leben finder sted på brasseriet i gården på Ruths Hotel, som, når vejret er til det, er proppet til bristepunktet. Jeg husker fra sidste besøg, hvordan en amerikansk ambassadør (samt PET-vagter) holdt hof med store skaldyrsopsætninger midt i gården, mens en minister (også med PET-Vagter) indtog en mere diskret plads i udkanten af gården.