Søren Frank: På Maison begynder middagen med en cigaret, og den franske mad er bedre end i Frankrig

At spise på frankofile Rasmus Oubæks restaurant er som at rejse tilbage i tiden. Hvor Maison sikkert for 25 år siden ville have scoret en Michelinstjerne, er den i dag at opfatte som en luksusbistro.

Der var tale om en klassisk pâté en croûte - altså indbagt i mørdej - i en meget grov udgave lavet på kanin med indlæg af foie gras. Der var masser af spæk i kaninpâtéen, og sådan skal det være, for det er fedtet, som binder sagerne sammen. Thomas Lekfeldt

»Mænd er skabere, kunstnere – det er kvinder ikke, de kan bare føde og lave dårlig mad.«

Det var artige sager, som restauratørerne Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen fandt, da de gik i gang med at researche på den danske restauratør, gastronom og bannerfører for det franske køkken, Ejler Jørgensen (1906-83). Ikke mindst ovenstående citat fra 60erne, som findes på YouTube.