Søren Frank: Man snød os for desserten og spiste os af med industriost

Den gastronomiske revolution er tilsyneladende ikke nået til Samsø, hvor Søren Frank oplevede en mindre skarp aften på Ballen Badehotel.

De franske oste var kedelige og smagte som noget pasteuriseret fra et stort industrielt mejeri. Mogens Laier

Hvor spiser man på Samsø? Vi havde fået anbefalet hele tre forskellige steder, alle i mellemlejet. På Vestkysten finder man Hotel Ilse Made - et navn, som giver blandede associationer, men viser sig at være opkaldt efter en hellig kilde i Vesterløkken. Restaurantens primære attraktion er, at man sidder og spiser med udsigt over havet, mens et hold langhårede køer går og græsser på en eng i forgrunden. To-rettersmenuen den dag, vi var forbi, bestående af først kuller så oksefilet (298 kr.) lød dog lovligt kedelig, selv om jeg godt gad at have smagt de langhårede køer.

På Restaurant SAK i Ballen tilbyder man trods alt en tre-rettersmenu til 350 kr., men her lod vi os skræmme af, at der dels skulle afkrydses valgfri side orders – for eksempel pommes frites og cognac- eller bearnaisesauce – dels at man for 200 kr. kunne tilkøbe to timers fri vinbar. Jeg gyser stadig ved tanken om, hvad det kan have været for dråber til den pris!