Når temperaturen bevæger sig opad, skal der gerne fisk eller skaldyr på bordet, og helst noget hvidt og køligt i glasset. Denne uge har vi derfor primært fokus på hvid bourgogne, som er en fremragende allroundledsager til alt det gode fra havet – ikke mindst røde skaldyr samt stegte og grillede fisk. De voluminøse hvide bourgogner matcher desuden substantielle fiskesaucer som beurre blanc og hollandaise rigtig godt.
Verdens mest magtfulde – og kostbare – hvidvine kommer fra Côte de Meursault, som er en del af den gyldne skråning, Côte d’Or, og dækker landsbyer som Puligny og Chassagne-Montrachet samt Meursault selv. Vi er så heldige denne uge at have hele to vine med fra Puligny-Montrachet, som med sin balance mellem det køligt mineralske og det intenst koncentrerede, står for den ultimative hvidvin i min bog. Det er jeg meget langt fra den eneste i verden, som synes, så eftersom Puligny kun tæller 200 hektar, og loven om udbud og efterspørgsel i den grad også gælder her, får man desværre også lov til at betale for varen.