Søren Frank: Fem suveræne gastro-getaways, du ikke vil gå glip af

Madredaktør Søren Frank har udvalgt fem luksuriøse madtempler på Danmarkskortet med overnatning, som alle er en rejse værd - ikke mindst i løbet af sommeren.

Udefra ligner Henne Kirkeby Kro en klassisk landevejskro, men indvendig hersker moderniteten. Christian Als
Spiser man på Falsled Kro, bør man sikre sig bord i pavillonen med den fremragende udsigt over Helnæsbugten.

Klassisk velvære døgnet rundt

Falsled kro er selve indbegrebet af et gastronomisk rejsemål i Danmark. Så snart man når det idylliske sydfynske landskab med de rullende bakker, ved man, at et døgn i velvære venter.

Der er dem, som mener, at Falsled Kro kun for alvor er pengene værd, hvis man også overnatter på adressen. Og selv om et værelse øger den i forvejen betragtelige regning på ca. 7.000 kr. for to (for den fulde Culinarium-menu på otte retter) med et sted mellem 2.750 og 4.265 kr. (inklusive den berømte morgenmad), er der faktisk noget om snakken: Falsled Kro er en helhedsoplevelse, hvis største attraktion ligger i omgivelserne, som er nogle af de kønneste i kongeriget, og som bør nydes i ro og mag.