Skuespiller vil retouchere Trump ud af amerikansk storfilm

Først blev tvillingetårnene skåret ud af flere film. Senere skete det samme for Kevin Spacey. Nu diskuterer Twitter om den tidligere præsident, Donald Trump, skal fjernes fra filmen »Alene hjemme 2«. Filmens stjerne støtter tanken.

 
Donald Trump har taget afsked med præsidentembedet. Han sagde farvel med en sidste tale. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et tweet fra den amerikanske skuespiller Macaulay Culkin har sat ny gang i debatten om at fjerne den nu tidligere præsident Donald Trump fra filmen »Alene hjemme 2«.

Et forslag om at at erstatte Trump med en ældre version af Culkin selv blev besvaret af stjernen med ordet »købt!«. Andre har foreslået at erstatte Trump med ren luft.

Forslaget, der kan virke letkøbt, er ikke kun grebet ud af den blå luft. Indenfor nyere tid har den amerikanske filmindustri fjernet dele fra flere forskellige film. Efter terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001 blev tvillingetårnene således retoucheret ud af blandt andet »Spider-Man« og »Zoolander«.

Da den første #metoo-bølge ramte skuespilleren Kevin Spacey, blandt andet med anklager fra en ung mand, der hævdede, at han blev overfaldet af Spacey som 14-årig, medførte det blandt andet, at den amerikanske skuespiller blev fjernet fra filmen »All the Money in the World«. Alle Spaceys scener blev slettet og genindspillet med Christopher Plummer i rollen.

Under sommerens uroligheder blev flere amerikanske politiserier fjernet fra skærmen på grund af den verserende debat om politiets arbejde, mens vrede Twitter-brugere forlangte, at den animerede hund Chase, der er politimand i tegnefilmen »Paw Patrol«, blev aflivet.

Trumps rolle i »Alene hjemme 2« er ganske kort. Hovedpersonen Kevin (Macaulay Culkin) møder Trump på Plaza Hotel, som Trump ejede, da filmen blev indspillet. I et interview med Insider har filmens instruktør, Chris Columbus, sagt, at Trump insisterede på at få en rolle til gengæld for at tillade optagelserne på hotellet.

Ifølge britiske The Guardian var scenen meget populær. Da filmen første gang blev vist for et testpublikum, klappede de spontant i det øjeblik, Trump kom frem på lærredet. Af samme grund beholdte Chris Columbus scenen, som han kaldte for »a moment for the audience«.

For en uge siden begyndte endnu en underskriftsindsamling for at fjerne Trump-scenen fra »Alene Hjemme 2«. I skrivende stund er der dog kun 1.500 personer, der støtter ideen på change.org.