Politikens chefredaktør erkender svigt: Ansatte er blevet udsat for gramseri og dårlige jokes

Politikens chefredaktør, Christian Jensen, erkender, at han har svigtet i forhold til sexisme på avisen. Det fortæller han i et interview med sin egen avis.

»Undersøgelsens konklusioner bekræfter den fornemmelse, vi har haft om, at vi har problemer i forhold til hverdagssexisme med dårlige jokes og platte bemærkninger,« lyder det fra Politikens chefredaktør Christian Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, fortæller nu i et interview i Politiken, at han har svigtet. Ikke mindst fordi han »alt for sent« har indset, at »der bor en problematisk kultur under de enkelte sager«.

Det sker, efter at det står klart, at 29 procent af avisens medarbejdere har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed af enten verbal eller fysisk karakter inden for de seneste tre år. Det svarer til 104 medarbejdere.

En fortæller blandt andet om, at en fastansat og anerkendt kollega, der desuden beskrives som »utilregnelig«, har spurgt, om vedkommende ser porno. En anden fortæller om, hvordan hun blev gramset på til sin første fest som ansat på avisen.

»Undersøgelsens konklusioner bekræfter den fornemmelse, vi har haft om, at vi har problemer i forhold til hverdagssexisme med dårlige jokes og platte bemærkninger. Og den identificerer også en problematisk festkultur«, siger Christian Jensen til Politiken.

Fem advarsler

Siden tv-værten Sofie Linde tog bladet fra munden under Zulu Comedy Galla og fortalte om sexisme i den danske mediebranche, har medier landet over været i gang med at undersøge problemets omfang i egne rækker. Det gælder for eksempel TV 2 og DR.

Det er tidligere kommet frem, at der på Politiken er givet advarsler i fem sager om krænkende adfærd. Ingen er dog blevet fyret i sagerne.

»Nogle havde selv konkrete oplevelser, og andre har været vidne til ting enten her på Politiken eller andre steder. I løbet af efteråret har vi haft fem konkrete sager, der har ført til advarsler for grænseoverskridende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed,« sagde ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen til Politiken.

Du kan læse hele artiklen fra Politiken her, hvor det også fremgår, at avisen har modtaget anbefalinger fra Kvinfo, der har været med til at foretage sexismeundersøgelsen på avisen.