Pia Kjærsgaard kritiserer Eurovision: »Alt for meget bøsse, drag og gejl«

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, langer på Twitter ud efter Eurovision, som hun mener er blevet for gejlet. Men det falder ikke i god jord hos de fleste.

Pia Kjærsgaard er kommet i modvind igen på Twitter.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag sikrede den danske deltager ved Eurovision, Leonora, sig en plads i den eftertragtede Eurovision-finale, da den anden semifinale i sangkonkurrencen løb af stablen i Tel Aviv.

Lørdag skal hun dyste om vindertitlen med sangen »Love is Forever« mod blandt andre storfavoritterne fra Holland og Sverige, og selvom Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, er begejstret for, at det danske bidrag har fået en plads i finalen, stopper begejstringen for sangkonkurrencen også dér.

Fredag gik hun til tasterne og valgte blandt andet at kalde showet, der om noget tillader glimmer og ild, »for bøsset.«

»Tillykke til Leonora. Dejligt Danmark går videre i Grand Prix. Det er en dejlig sang, Danmark stiller med. Men ellers enig med Ivan Pedersen fra Laban. Alt for meget bøsse, drag og gejl i Eurovision. Og så gerne, alle sang nationalsprog. Vi skal da synge dansk,« skriver Pia Kjærsgaard på Twitter.

Det har fået mange Twitter-brugere til at reagere. Blandt andre radiovært på P7-mix Sandie Westh, der har svaret igen med hashtagget »IDAHOBIT«, der står for »Den internationale dag mod homofobi, bifobi og transfobi«, som falder sammen med Store Bededag.

En anden bruger skriver:

»Aaah, lidt hygge-homofobi fra Folketingets såkaldte formand. Hvor patetisk,« mens en sidste bruger understreger, at det ikke ligefrem har været en sprudlende succes, siden Pia Kjærsgaard er kommet på det sociale medie.

»'Det der med Pia K. og så Twitter, ikk' å. Det har indtil videre ligesom bare ikke været en enormt succesfuld kombi', skriver personen.

Overfor Ekstra Bladet uddyber Pia Kjærsgaard sin kritik af showet, hvor hun også fortæller, at hun synes, at showet var bedre før i tiden.

»Jeg har ment det her længe, og så greb jeg det, da jeg så Ivan Pedersens opslag. Jeg synes, der er for mange fjer, for meget glimmer, palietter, show og lys. Der er simpelthen for meget larm,« siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

»Det kan godt være, at det er alderen, der er løbet fra mig, men derfor har jeg jo stadig lov til at have min mening. Jeg kan jo huske de helt gamle Grand Prix-sange, og det var bare noget helt andet den gang.«

Til spørgsmålet om, om det ikke er lige hårdt nok at skrive »for meget bøsse« og »drag« svarer Pia Kjærsgaard:

»Det synes jeg ikke. Der er for meget af det. Fuld respekt for, at man er som man er, og alle skal have lov til at deltage. Men at en skægget dame vinder (Conchita Wurst, der vandt i 2014, red.) er simpelthen for useriøst. Det har ikke spor at gøre med, at man er bøsse. Det handler om at være mest mærkværdigt. Alle er velkomne, men det er ikke nødvendigt at gå til de længder. Jeg kender ikke andre bøsser, der har fuldskæg og går rundt i dametøj.«

Trods de mange vrede reaktioner, er det ikke alle, der er uenige med Kjærsgaards kritik af Eurovision.

»Eurovision har for længe siden mistet sin mangfoldighed. Nu er det åbenlyst kun for bøsser og transseksuelle. Ikke længere et show der kan samle en familie, helt unge(børn) som gamle. Helt enig med Pia for en gangs skyld,« skriver en bruger.