Pas på: Det skal du vide, før du hopper i Københavns Havn

Ny badekampagne skal sikre, at havnens mange badegæster følger reglerne og kun bader, hvor det er sikkert.

Morten springer i havnen på Nordatlantens Brygge i Københavns Havn i maj sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix/Arkiv

Selv om varmen lader vente på sig, så lurer den lige om hjørnet. Sommeren. Med de forhåbentlig stigende temperaturer vil mange københavnere med sikkerhed igen få lyst til at afkøle kroppen i havnen. Men det er ikke ligemeget, hvor man hopper i, og man risikerer at sætte eget og andres liv og helbred på spil, hvis man ikke overholder reglerne.

Havnen er særligt i sommerperioden et virvar af trafik med blandt andet havnebusser, kanalrundfarter, udlejningsbåde, lystsejlere, vandscootere, flydende øer og kajakroere.

Anne Skovbro, By & Havn

»Når vi udvikler havnen, ønsker vi at skabe plads til alle i trygge og sikre rammer. Særligt om sommeren er der drøn på aktiviteterne, og så er det ekstra vigtigt, at vi passer godt på os selv og hinanden. Med denne kampagne opfordrer vi til, at man bruger de ni badesteder i havnen.«


Rekordsommeren i 2018 fik 300.000 badegæster til at tage en dukkert i havnebadene. Det er alene havnebadene, der har tællere på, så med badezonerne inkluderet er tallet langt højere. Ifølge By & Havn er der også mange, der tager en dukkert uden for badestederne, og det kalder på et øget fokus på, hvor man sikkert kan springe i havnen.

By & Havn og Københavns Kommune har derfor i denne uge lanceret en oplysningskampagne, der – i byrummet og på sociale medier – opfordrer badende til udelukkende at benytte sig af en af havnens ni forskellige badezoner. Her er man altid i sikkerhed for trafik, og badevandets kvalitet er under fast opsyn.

Der er ni badesteder i Københavns Havn herunder tre havnebade og fem badezoner plus en badezone ved Kalvebod Bølge, som forventes at kunnet tages i brug fra sommeren 2019. Fold sammen
Læs mere

»Når vi udvikler havnen, ønsker vi at skabe plads til alle i trygge og sikre rammer. Særligt om sommeren er der drøn på aktiviteterne, og så er det ekstra vigtigt, at vi passer godt på os selv og hinanden. Med denne kampagne opfordrer vi til, at man bruger de ni badesteder i havnen. Det gør det mere sikkert for alle at færdes i havnen, og badestederne er også det eneste sted, hvor badevandet bliver tjekket, så man kan være sikker på, om vandet er rent nok til en dukkert,« siger adm. direktør i By & Havn Anne Skovbro i en pressemeddelelse.

Havnebadet på Islands Brygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen.

Uden for Københavns Kommunes badezoner er det forbudt at bade, ligesom det er forbudt at springe i vandet fra samtlige broer over havnens løb, kanaler og bassiner. Flere steder i havnen risikerer man også, at der kan ligge objekter under vandoverfladen, der kan være svære at se, hvis man hopper i vandet, men som kan have alvorlige konsekvenser, hvis man rammer dem.