Nu kommer TV-serien om mordet på Kim Wall – men en af sagens centrale personer er slet ikke med

Optagelserne er gået i gang til TV 2s fiktionserie »Efterforskningen«, der følger opklaringen på mordet på den svenske journalist Kim Wall.

Pilou Asbæk og Søren Malling spiller offentlig anklager og drabschef i TV-serien »Efterforskningen«. Den skildrer opklaringsarbejdet, der førte til, at Peter Madsen blev dømt for mordet på Kim Wall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

TV 2 har nu offentliggjort, hvem der skal spille rollerne i fiktionsserien »Efterforskningen«, som er bygget over den såkaldte Ubådssag, mordet på den svenske journalist Kim Wall i august 2017.

Optagelserne er i fuld gang, og det er instruktøren Tobias Lindholm, der både skriver og instruerer serien, som følger Københavns Politis vanskelige opklaring af den spektakulære sag, der påkaldte sig hele verdens opmærksomhed.

Centralt i handlingen står daværende drabschef Jens Møller, der har været tæt inddraget i projektets tilblivelse.

Han spilles i TV-serien af Søren Malling.

Også Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall, har medvirket til, at serien kan blive til noget. De får i serien liv af de fremtrædende svenske skuespillere Pernilla August og Rolf Lassgaard.

Ingen Peter Madsen

Derimod er rollen som drabsmanden, ubådsejeren Peter Madsen, der afsoner en livstidsdom for drabet, ubesat, for han optræder slet ikke i serien.

Da projektet blev offentliggjort i oktober sidste år, betonede Tobias Lindholm, at han var interesseret i opklaringen og efterforskningen, ligesom han var optaget af de mennesker, der måtte leve videre efter Kim Walls død.

Han gik samtidig i en stor bue uden om »alt det farverige for at skildre realiteterne og fakta på den mest sobre og præcise måde«.

»Af samme grund er det en helt bevidst beslutning at skære gerningsmanden ud af serien,« sagde han.

»Vi besluttede meget tidligt, at Kims skæbne ikke skulle glemmes, og vi udviklede et stærkt forhold til Jens Møller i løbet af sagen. Vores samtaler med Jens og Tobias har fået os til at stole på, at Kims historie vil blive fortalt på den helt rigtige måde og med respekt for dem, der kendte og elskede Kim,« sagde Kim Walls forældre i samme pressemeddelelse om deres medvirken til seriens tilblivelse.

Ingrid og Joachim Wall

»Vores samtaler med Jens og Tobias har fået os til at stole på, at Kims historie vil blive fortalt på den helt rigtige måde.«


Pilou Asbæk skal spille den offentlige anklager Jakob Buch-Jepsen, og med på rollelisten er også blandt andet Laura Christensen, Charlotte Munck, Henrik Birch, Hans Henrik Clemmensen, Dulfi Al-Jabouri og  Anders Juul.

»Efterforskningen« vises i seks afsnit i efteråret 2020. Serien produceres af Miso Film i co-produktion med Outline Film.