Instruktør bag ny Kim Wall-serie: Peter Madsen kommer aldrig på skærmen

Tobias Lindholm kommer ikke til at vise mordet på den svenske journalist Kim Wall i sin kommende TV-serie. Faktisk vil Peter Madsen slet ikke være en figur i »Efterforskningen«, der skal vises på TV 2.

»Jeg er interesseret i processen omkring opklaringen og efterforskningen, ligesom jeg er interesseret i de mennesker, der må leve videre efterfølgende,« siger instruktøren Tobias Lindholm, der skal lave en TV-serie om udbådssagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Når den kommende krimiserie »Efterforskningen« skal skildre forløbet omkring mordet på Kim Wall, bliver det helt uden fokus på gerningsmanden, Peter Madsen.

Ingen skuespiller skal indtage hans plads. For Madsen er slet ikke med. Det fremgår af en pressemeddelelse, der netop er blevet sendt ud.

»Jeg er interesseret i processen omkring opklaringen og efterforskningen, ligesom jeg er interesseret i de mennesker, der må leve videre efterfølgende. Af samme grund er det en helt bevidst beslutning at skære gerningsmanden ud af serien,« udtaler seriens instruktør, Tobias Lindholm, der understreger, at serien er lavet i samarbejde med Kim Walls efterladte og drabschef Jens Møller.

»Når man laver en krimiserie, der bygger på virkelige begivenheder og virkelige mennesker, så hverken kan eller vil jeg arbejde alene. Samarbejdet med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er uomgængeligt,« udtaler Lindholm, der understreger, at han ønsker at »droppe alt det farverige for at skildre realiteterne og fakta på den mest sobre og præcise måde«.

Dermed er »Efterforskningen« lidt i familie med Erik Poppes Utøya-film, der heller ikke lod personen Breivik figurere på skærmen. I stedet fokuserede filmen på de unge, der mistede livet på den norske ø. Breivik blev kun set som en skygge i baggrunden, og filmen blev lavet i samarbejde med de pårørende.

Også »Efterforskningen« har de pårørendes opbakning.

»Vi besluttede meget tidligt, at Kims skæbne ikke skulle glemmes, og vi udviklede et stærkt forhold til Jens Møller i løbet af sagen. Vores samtaler med Jens og Tobias har fået os til at stole på, at Kims historie vil blive fortalt på den helt rigtige måde og med respekt for dem, der kendte og elskede Kim,« siger Ingrid og Joachim Wall i en international pressemeddelelse.

Tobias Lindholm, kendt for blandt andet »Krigen« og »Kapringen«, skal lave »Efterforskningen« i nært samarbejde med Jens Møller, drabschefen fra Københavns Politi, som efterforskede mordet.

»Det er højst usædvanligt, at man står med en mordsag, hvor man leder efter en ubåd, og hvor man har en gerningsmand men intet lig. Det er selvfølgelig også en sag, der har optaget Kim Walls familie og venner, og som er blevet noget, der optager offentligheden,« udtaler Jens Møller.

Indspilningen af »Efterforskningen« går i gang næste år.