Madanmeldelse: Vi lagde kødskammen på hylden og bestilte et kilo australsk kvæg på restaurant Bøf

Restaurant Bøf har et navn, der nærmest er designet til at få veganerpartiet til at løsrive sig fra linsesuppens lyksaligheder og gribe megafonen, men Svend Rasmussen trodsede faren for at blive hængt ud som ansvarlig for Jordens snarlige undergang og tog plads ved vinduet.

Al kødet hos Bøf er krogmodnet i 120 dage. Her er det en australsk côte de boeuf fra Angus-kvæg. Maria Albrechtsen Mortensen

Det er hårdt at være en af de »gamle« bøfrestauranter for tiden. Der er røde tal på bundlinjerne, for fra neden trues man af discountsteakhouses som Flammen og kopidiscountkæden Ilden, og for at fange det mere kvalitetsbevidste publikum skal man kunne argumentere over for CO2-bevidste og kødkritiske forbrugere og vrede veganere. MASH har reageret med et nyt menukort med flere »grønne alternativer« og ligefrem en hel vegetarmenu.

Også gode gamle A Hereford Beefstouw, landets ældste steakhouse med i dag 11 restauranter i Danmark samt en i henholdsvis grønlandske Nuuk samt australske Adelaide og Melbourne, har mærket de nye klimavinde blæse. Og derfor har de nu genopfundet sig selv ved hjælp af »ko-Tinder« og en række grønne garniturer tilberedt over åben ild.