Kendt kok takker af med røffel til den københavnske madscene: »Det er da mærkeligt, at det danske aftenkøkken er fuldstændig slagtet«

Bo Jacobsen har drevet Restaurationen i tre årtier, hvor han har dyrket den danske gastromi. Nu takker han af og går på pension, men stedet fortsætter med ny, hemmelig ejer.

Efter 42 år i branchen takker ejeren af Restaurationen i Indre By, Bo Jacobsen, af. Han kan dog afsløre, at stedet fortsætter med en ny og indtil videre hemmelig ejer. Arkivfoto: Asger Ladefoged

Han har rygende travlt. Efter to måneder, hvor det kun er takeawaymad, der har forladt køkkenet hos Restaurationen i Indre By, kan gæsterne igen booke bord.

»Der er kø hele vejen til Roskilde,« som Bo Jacobsen udtrykker det, da han ringer, få minutter efter at jeg har sendt ham en forespørgsel om et interview, i anledning af at han om et par uger går på pension efter 42 år i branchen. Men tiden er knap.