Kæmpe chance til Mads Mikkelsen: Johnny Depp smidt ud af gigantisk filmhit

Johnny Depps fald i Hollywood kan nu komme Mads Mikkelsen til gode. Kun få dage efter at Warner Bros. annoncerede, at en af deres hovedroller i filmen »Fantastic Beasts 3« var blevet bedt om at trække sig, er en unik chance landet hos den danske skuespiller.

»Fantastic Beasts« foregår i et troldmandsunivers, og manuskriptet er skrevet af Harry Potter-forfatteren, J.K. Rowling, som ikke har kunnet slippe det magiske univers. Til venstre Johnny Depp, til højre Mads Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Sibley og Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske skuespiller Mads Mikkelsen kan endnu en gang ramme de internationale biografer – denne gang som en del af Harry Potter-universet i »Fantastic Beasts 3« og i rollen som den onde troldmand, Gellert Grindelwald.

Rollen var besat af Johnny Depp i de første to film, men fredag annoncerede mediekoncernen Warner Bros., at den havde bedt Depp trække sig, efter at Hollywood-stjernen tabte en retssag mod den britiske tabloidavis The Sun. Avisen fik medhold i, at der var dækning for at kalde Johnny Depp en »wife-beater«. I dag er der flere, der spår, at Depps karriere er slut.

Nu kan det altså være danske Mads Mikkelsen, der overtager den prestigefulde rolle. Det skriver det amerikanske medie Variety, som bekræfter, at de indledende forhandlinger allerede er i gang, og at Mads Mikkelsen skulle være den skuespiller, som instruktør David Yates har for øje.

Favoritten til rollen var Colin Farrell, som også spillede med i den første »Fantastic Beasts«, og som var utrolig populær blandt fans. Skuespilleren er dog lige nu i gang med at filme til en ny »Batman«-film, hvor han skal spille Oswald Cobblepot, og Farrell er derfor ikke til rådighed, skriver flere medier.

Et stjernespækket hold

»Fantastic Beasts« foregår i et troldmandsunivers, og manuskriptet er skrevet af Harry Potter-forfatteren, J.K. Rowling, som ikke har kunnet slippe det magiske univers. Optagelserne er lige nu undervejs i Storbritannien, og ifølge Variety, har Johnny Depp kun nået at filme én scene, før han forlod filmsettet. Det er således ikke meget arbejde, som Mads Mikkelsen ville skulle nå at indhente, såfremt det munder ud i en underskrift fra den danske skuespiller.

Filmen er opfølgeren til »Fantastic Beasts and Where to Find Them« og »Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald«, og er nummer tre ud af i alt fem planlagte film. På skuespillerlisten finder man Hollywood-stjerner som Eddie Redmayne, Colin Farell, Jude Law og Katherine Waterson.

Mads Mikkelsen er vant til at spille mørke skurkeroller – blandt andet som kannibalen Hannibal i serien af samme navn og Kaecilius i »Doctor Strange« med Benedict Cumberbatch. Troldmanden Grindelwald er i troldmandsuniverset kendt som en af de farligste troldmænd, kun overgået af Voldemort, som er den ultimative skurk i Harry Potter-filmene.

»Fantastic Beasts 3« havde planlagt premieredato 12. november 2021, men efter bruddet med Johnny Depp, er denne dato rykket til engang i sommeren 2022.