Ka' De li' østers? Så er »The Modern« et godt sted at gå amok

I Frederiksstaden serverer de østers til så lave priser, at man – næsten – tilgiver den dårlige akustik og de pebrede vinpriser, skriver Svend Rasmussen.

Madanmeldelse af The Modern Cafe & Brasserie. LINDA KASTRUP

Ka' De li' østers? Vores nabobord kunne i hvert fald, og det var dem, der gjorde os opmærksom på det, der må være byens bedste tilbud på de små skaldyr. Ikke sådan rent verbalt, men ved at slubre det ene fad østers i sig efter det andet.

Madanmeldelse af The Modern Cafe & Brasserie. LINDA KASTRUP

Vi havde overset det lille skilt ved indgangen, men tog hurtigt revanche, da vi skød ikke bare ét, men hele to fad ind mellem for- og hovedretter. For prisen i sig selv er exceptionel: 100 kr. for ti styk! Og vores glæde blev endnu større, da vi opdagede, at det var de store kødfulde no. 3-østers fra producenten Gillardeau i Marennes ved den franske Atlanterhavskyst, der med deres på samme tid både salte og lidt søde mineralske smag er blandt mine yndlingsøsters. De var endda tydeligvis åbnet med mesterhånd, og så blev de serveret med en blommevinaigrette.