Har du også søgt på det? Her er de mest populære Google-søgninger i 2020

I 2020 har vi søgt på coronarelaterede ord, men danskerne er også glade for at google #metoo, afdøde personligheder, og hvad vi skal give i julegave. Her er listerne over, hvad vi har googlet mest i 2020.

Danskerne har googlet coronarelaterede ord på livet løs i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne googler på livet løs, og siden pandemien brød ud, er det helt nye ord, danskerne er begyndt at søge informationer om hos Google.

I en spritny opgørelse over årets mest populære Google-søgninger er coronavirus årets absolutte højdespringer skarpt efterfulgt af mundbind og håndsprit. Kigger man på hele sætninger, er det også coronaspørgsmål, vi har stillet søgemaskinen. Her er det spørgsmål som »hvor mange må man være sammen?« og »hvad er en pandemi?«, der går igen.

»Tendenser ude i samfundet slår direkte igennem i danskernes søgeaktivitet på Google i form af milliarder af søgninger, og derfor er listerne en meget god strømpil for året, der gik. Det har vitterlig været et nyhedsår på speed – vel i en grad, vi aldrig har set før. Det er samtidig meget tydeligt, at vi alle har skullet omstille os til en ny virkelighed, hvor vi tilbringer mere tid med familien«, siger kommunikationschef for Google i Danmark, Jesper Vangkilde i en pressemeddelelse.

Under pandemien har vi ikke været så vilde med at søge information om eksempelvis bedste restauranter og lignende, i stedet har vi søgt efter det, vi kan opleve hjemmefra. For eksempel bedste romkugler, brætspil, Netflix og støvsugere.

#Metoo-debatten har også bonet ud på toplisterne hos Google. Inden for kategorien personsøgninger er det kendte politikere som Lotte Rod, Morten Østergaard og Frank Jensen, der er blandt de øverste.

Kigger man udenlands, har vi også været vilde med at søge på Joe Biden og Donald Trump, hvor det amerikanske præsidentvalg slog alle rekorder i søgeinteresse hos danskerne.

Her følger listerne over det, danskerne har googlet mest i 2020. Klik på faktaboksen for at folde hele listen ud.