Frokostanmeldelse: Den bedste krebinet, jeg har smagt

Alle anretninger stod snorlige på Aamanns 1921, da vi testede det første frokoststed post coronanedlukning. Ejeren havde dog en høne – eller nærmere en sild – at plukke med Berlingskes anmelder.

På bardisken på Aamanns 1921 forfindes et raritetskabinet af allehånde syltede gaver fra naturens skatkammer. Oscar Scott Carl

Det er svært helt at overvurdere Adam Aamanns betydning for det nye nordiske smørrebrød. Bevares, der fandtes også rigtig godt smørrebrød, inden Aamann åbnede dørene på sit oprindelige sted i Øster Farimagsgade, men hans innovative og elegante nyfortolkninger ændrede danskernes primære bidrag til verdensgastronomien, smørrebrødet, permanent.

I 2017 åbnede Aamann stedet Aamanns 1921 i indre by, tæt på Gråbrødre Torv. Det er blevet lidt af en nyklassiker, og det er det første sted, Berlingske nu anmelder efter den traurige coronakrise. Hvordan klarer Aamann og co. sig så efter deres ufrivillige forårshi? Det korte svar er: Rigtig godt.