Først kunne Radio Loud ikke dokumentere nogen lyttere: Nu er der lyttere, men de fleste er over 50 år

Ungdomsradioen Radio Loud vakte for nylig opsigt, da Kantar Gallup kunne fortælle, at lyttertalet var så lavt, at det ikke kunne måles. Nu kan lyttertallet måles – de fleste lyttere falder klart uden for målgruppen.

Ungdomskanalen Radio Loud gik i luften 1. april, men i den første sendetid kunne Kantar Gallup ikke dokumentere, at der havde været nogen lyttere. Det er nu vendt – lytterne er dog overvejende over 50 år . Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

For nylig lød beskeden fra Kantar Gallup, at den nye DAB-kanal Radio Loud havde så lyttere, at instituttet ikke kunne måle det – og dermed var tallene for usikre at udgive, skrev fagbladet Journalisten i den forbindelse. Nyheden kom kort efter, at Radio Loud gik i luften 1. april.

Nu melder endnu en nyhed sig fra ungdomskanalen. Journalisten kan fortælle, at radiokanalen ifølge Kantar Gallup i den forgangne uge har haft 15.000 lyttere. Dermed er det første gang, at radiokanalen på papiret har lyttere. De fleste af dem, der tuner ind på radiokanalen, er dog ifølge Gallup over 50 år. Radio Louds definerede målgruppe er unge mellem 15 og 32 år.

Ifølge Journalisten kan man konkludere, at de fleste lyttere er over 50 år. Som afdelingschef i Kantar Gallup Frank Klausen siger:

»Jeg står gerne på mål for, at de fleste af Radio Louds lyttere i den pågældende uge er over 50 år.«

Spørgsmål til ministeren

Det vakte opsigt, da Radio Loud ikke kunne dokumentere nogen lyttere blandt Kantar Gallups 1.440 personer store lytterpanel. De lave lyttertal fik de Radikales medieordfører, Jens Rohde, til at gribe til tasterne.

På Facebook skrev han, at han på baggrund af de lave lyttertal har stillet en række spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen (S).

»Vil ministeren overveje at indkalde Radio Louds ledelse til et møde med henblik på at få en drøftelse af de skandaløse lyttertal?« lød et af medieordførerens spørgsmål.

Mens nyheden blev diskuteret politisk, manede direktøren for Radio Loud, Ann Lykke Davidsen, til ro i et interview til Berlingske. Hun gjorde det klart, at radioen ikke har tænkt sig at ændre noget som helst trods det ikke-målbare lyttertal.

»I sidste uge sendte jeg en mail ud til medarbejderne og sagde, at der snart ville komme lyttertal, og at de formentlig ville være ret lave. Jeg skrev, at de skulle huske at holde fokus på det gode indhold, hvis bare ideerne er gode nok, så skal vi nok vækste og lande på et lyttertal, som vi finder en form for tilfredshed i,« fortalte Ann Lykke Davidsen til Berlingske:

Radio Loud har tilladelse til at sende radio fra 1. april 2020 til 31. marts 2024. I den periode får radiokanalen et samlet tilskud på lidt over 260 millioner kroner fra det offentlige.

Radiokanalen vandt sendetilladelsen i et meget omtalt DAB-udbud foran blandt andet Radio24syv. Sejren over Radio24syv har længe været et diskussionsemne, og det er blevet undersøgt, om Radio Loud vandt udbuddet på retfærdig vis. Mandag blev der sat punktum i sagen: Radio24syv har opgivet søgsmålet på grund af manglende penge.

»Vi er tvunget til at stoppe retssagen. Er der ikke økonomisk rygdækning, og sagen vokser sig stor, så er det økonomisk uforsvarligt for alle,« oplyser Radio24syvs advokat, Anders Nørgaard Jensen, til Politiken.