Ferie i uge syv? Her er 6 ting, du kan lave med ungerne

Kalenderen siger ferie, og trænger børnene til en kulturel indsprøjtning, er her en række oplevelser for børn i København og omegn.

Vinterferien har som altid masser af aktiviteter for børn i alle aldre. Hos Copenhagen Contemporary kan man komme på børne omvisning, og udfolde sig kreativt i værkstedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Marinov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Animationsfilm på Charlottenborg

Foto: Dandelion in the Wind af Giang Do.

Orker man ikke endnu en animationsfilm med popcorn til overpris og et tempo, der får selv Wilson Kipketer til at virke langsom, så kan man få sig en anderledes filmoplevelse med ungerne i Kunsthal Charlottenborg. Her bydes der på et filmprogram kurateret af VOID International Animation Film Festival, og der vises seks forskellige film, der alle lover en farverig fest. Kortfilmene er mellem 2,5 minutter og 13 minutter lange, så der skulle være chance for, at selv de yngste kan bevare opmærksomheden. Filmprogrammet varer samlet en time og foregår i kunsthallens biograf. Man kan opleve film fra Frankrig, Tjekkiet, Vietnam, Tyskland og Japan. Det koster 90 kr. for voksne at komme ind, mens det er gratis for børn under 16.

11.-23. februar
Kunsthal Charlottenborg

Rundetårn går i hundene

Rundetårn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Christian IVs runde tårn på Købmagergade byder på meget mere end en udkigspost på toppen med vue ud over byens tage. Man kan også få sig en dyrisk oplevelse, når aktiviteterne i vinterferien er hægtet op på de dyr, der knytter sig til tårnets historie. Man kan eksempelvis opleve H.C. Andersens eventyr »Fyrtøjet« i form af dukketeater, og man kan lave sig en kæphest med reference til hesten, der bar en russisk zar til toppen af Rundetårn. Foruden dukketeater er der også en workshop hvor man kan kreere et fjerkræ, som man kan bruge i dukketeatrets kulisser. Onsdag i vinterferien er »Fyrtøjet« erstattet af en koncert med Trio Satie og Ina Miriam Rosenbaum, der også har fokus på dyr. Aktiviteterne er gratis, når entréen til Rundetårn er betalt.

8.-16. februar.
Rundetårn, Købmagergade 52

Værksted på Refshaleøen

Vinterferien har som altid masser af aktiviteter for børn i alle aldre. Hos Copenhagen Contemporary kan man komme på børne omvisning, og udfolde sig kreativt i værkstedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Marinov.

På Refshaleøen kan børnene udfolde de kunstneriske talenter hos Copenhagen Contemporary, der både byder på kreativt værksted og børnerundvisning i udstillingerne. Höllers laboratorium for børn byder således hver dag kl. 14 på en tur rundt i Carsten Höllers udstilling »Reproduction«. Her kan man deltage i legende forsøg og eksperimentere med sanserne. I værkstedet kan man, med forskellige materialer og teknikker inspireret af Art is Life af Jacob Dahlgren, skabe forskellige spil og systemer. Aktiviteterne er gratis for alle, når entréen er betalt. Gratis entré for børn under 18.

10.-16. februar kl. 11-17.30
Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173

Klatr helt til tops

Skovtårnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tariq Mikkel Khan.

Er der mangel på røde kinder, er der basis for at få pulsen op med en tur til Camp Adventure ved Gisselfeld Kloster i Rønnede. Her kan man i Klatreparken svæve over træerne og se, om man kan gennemføre de 10 forhindringsbaner. Banerne har forskellige sværhedsgrader og byder både på klatring og svævebaner. Er man ikke til højder, er begynderbanen blot 1,5 meter over jorden. Skal man nyde udsigten, kan man også bevæge sig op i Skovtårnet, der som en spiral skyder 45 meter op i luften. Skovtårnet blev i 2019 kåret af Time Magazine som et af verdens 100 bedste steder at besøge. Det koster 150 kr. at komme op i tårnet og fra 225 kr, at komme ind i Klatreparken.

Klatreparken har åbent 13.-16. februar. Skovtårnet har åbent hver dag.
Camp Adventure, Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede

Alt om katte

Foto: PR.

Heerup Museum i Rødovre er måske et af byens mere oversete museer. Lige nu er det aktuelt med en helt ny udstilling under navnet »Det var kattens«. Her kan man opleve katte i alle afskygninger i malerier og andre kunstværker af Henry Heerup og andre kunstnere. Ungerne kan få kattepoterne beskæftiget med kreative sysler i værkstedet, hvor man kan skabe sin egen økologiske sæbe med farver og form som en kattepote. Mens sæben tørrer, kan man selv lave en æske til sin sæbe. Det koster 35 kr. at deltage på værkstedet.

11.-14 februar kl. 13.-15.
Heerup Museum, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre

Gå om bord i København

I den store model af København er der gjort plads til nye byggerier. Skylinen i baggrunden er taget med et 360 graders kamera fra toppen af Rundetårn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Det er snart fem år siden, at Københavns Museum lukkede ned på Vesterbrogade for at søge mod en ny adresse. Og nu sker det. Fredag åbner det relancerede musuem i Stormgade 18. Selve bygningen fra slutningen af 1800-tallet er en del af udstillingen – her holdt Overformynderiet til i sin tid, ligesom her både har været børneværn og boligkontor.
Den faste udstilling spænder fra de første spor af istidsjægere over byens store brande og bombardementer til nutidens Christiania og viser både fortidens og nutidens københavnere. På øverste etage kan man desuden opleve en gigantisk model over hele byen med panorama-baggrund.

Ud over den permanente udstilling, vil der være en særudstilling med Paul Fischer (1860-1934), som er særligt kendt for sine motiver fra København.

Åbner fredag, hvor der er reception fra 15-17. Herefter har museet åbent hver dag kl. 9-18.

Læs Berlingskes femstjernede anmeldelse her