Ny legeplads i Frederiksberg Have er miniudgave af parken

Nu kan hovedstadens yngste borgere forlyste sig på en spritny legeplads i Frederiksberg Have.

Torsdag er en spritny legeplads indviet i Frederiksberg Have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Rahbek, Slots- og kulturstyrelsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der breaking news til små borgere i Københavns og Frederiksberg.

Legepladsen i Frederiksberg Have åbner onsdag med et helt nyt look. Den store park har gennem 2019 været under ombygning, og nu er den altså klar til at tage imod flyverdragter, elefanthuer og frysende forældre på sidelinjen.

Legepladsen er blevet til i fællesskab med borgerne, der har kunnet komme med ønsker til den nye legeplads, og derfor er der nu også gynger og rutsjebane at finde på legepladsen.

Simon Aggesen (K), Frederiksbergs borgmester

»Resultatet er en flot og spændende legeplads, som byder på en masse gode oplevelser for børnene. Jeg håber, at rigtig mange vil få glæde af den fremover.«


Ideen med det nye område er, at den skal være en miniatureudgave af selve Frederiksberg Have, hvor en del af elementerne fra den omkringliggende have skal være genkendelige.

Man kan blandt andet lege på Frederiksberg Slot i ministørrelse, klatre i Det Kinesiske Lysthus eller få en gyngetur i en fuglerede på Andebakken, der symboliserer fiskehejrekolonien i Frederiksberg Have. Legepladsens redskaber har til formål at styrke børnenes fantasi, motorik og balance.

Tre millioner besøg årligt

Tre millioner mennesker besøger hvert år Frederiksberg Have, så der er basis for en hel del gyngeture på den nye legeplads.

Det er ti år siden, legepladsen sidst blev renoveret, og her blev der fokuseret på de alleryngste børn. På den nyrenoverede legeplads er hensigten, at børn i alle aldre skal lære gennem leg.

»Frederiksberg skal være et godt sted for børnefamilierne, og derfor er legepladsen udviklet på baggrund af ideer og ønsker fra de børn og voksne, som bruger stedet. Resultatet er en flot og spændende legeplads, som byder på en masse gode oplevelser for børnene. Jeg håber, at rigtig mange vil få glæde af den fremover,« siger Frederiksberg Kommunes borgmester, Simon Aggesen, i en pressemeddelelse.

Legepladsen er skabt i samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Frederiksberg Kommune. Selve designet er lavet af legepladsfirmaet UNO-UNIQA Group, og prisen lyder på tre millioner kroner.

Foto: Thomas Rahbek, Slots- og kulturstyrelsen.

I Slot- og Kulturstyrelsen ønsker man at udvikle Danmarks slotshaver, så de følger med tiden og udviklingen.

»I Slot- og Kulturstyrelsen har vi ansvaret for statens slotshaver og slotte, og det er vores opgave at sikre og bevare disse kulturhistoriske anlæg. Vi lægger også vægt på inden for de givne rammer at følge med tiden og lytte til de behov og ønsker om tilbud, som havens brugere har, der kan gøre deres oplevelser i haverne bedre. Jeg synes, vi har opnået et flot resultat her i Frederiksberg Have med projektet »Leg & Lær«, som giver mulighed for en masse spændende oplevelser for både små og store gæster i haven,« siger vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen, Nikolaj Jensen.

Legepladsen indvies onsdag kl. 10.