Dorthe Kandi er chef og støtter opgør med sexisme: »Det var ikke chikane eller overgreb, men det var ikke OK«

Dorthe Kandi er chef i mediebranchen, og har selv skrevet under på støtteerklæring til TV-værten Sofie Linde. »Det handler ikke længere om enkelte episoder, vi skal tale om kulturen,« siger Dorthe Kandi.

Dorteh Kandi er mediechef i Aller. Hun er glad for, at der endelig er et opgør med sexisme i mediebranchen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Det er vildt, og der skal handling bag nu«.

Dorthe Kandi er ikke i tvivl. Der må komme et oprør med sexismen – ikke kun i mediebranchen men i alle brancher.

Hun er leder i mediebranchen. Mediechef i Aller Kvindeliv, og er chef for de tre brands Femina, Søndag, og Psykologi.

Hun har selv skrevet under på støtteerklæringen til TV-værten Sofie Linde, og mener det er på tide, at der bliver taget fat på problematikken med sexisme.

Dorthe Kandi

»Jeg kan sagtens genkende, at der i branchen har været en alt for lummer tone af og til. Det er ikke nødvendigvis et problem, hvis man er bevidst om sammenhængen, og hvem den tone er imellem.«


»Jeg har skrevet under, fordi jeg er enig i det, der står i brevet. Det handler ikke længere om enkelte episoder, vi skal tale om kulturen. Det er vi nødt til for at ændre noget. Ellers fortaber vi os i den enkelte sag,« siger Dorthe Kandi, som mener, at der skal handling til nu.

Dorthe Kandi har været 12 år i Aller, hvor langt størstedelen af de ansatte er kvinder. Hun oplever ikke sexisme i hverdagen og er ikke bekendt med sexismesager i virksomheden.

I Aller findes også en whistleblower-ordning, hvor man anonymt kan fortælle om sine oplevelser om brud på koncernens adfærdskodeks.

»Det er helt klart noget andet, end at være på en arbejdsplads hvor kønsblancen er anderledes. Vi er nok minimum 80 procent kvinder. Det er dermed ikke sagt, at kvinder ikke kan udøve sexchikane, men der er ikke så ofte den slags spændinger og magtudøvelser mellem os,« siger Dorthe Kandi.

Hun peger samtidig på, at det er vigtigt, at det ikke bliver en debat, der handler om mændene mod kvinderne.

»Vi skal ikke pege fingre ad mændene. Vi er alle en del af den kultur, det er vi også som kvinder, men der er nok en forskel på at være kvindelig og mandlig chef. Jeg er sikker på det findes, men jeg kan ikke komme i tanke om noget, hvor det har været en kvindelig chef, der har været chikanerende. Der er også bare flere mandlige chefer. Jeg synes, vi skal have den samtale.«

Flere tør åbne op

Dorthe Kandi er glad for, at historierne om krænkelser og #MeToo i mediebranchen nu kommer op til overfladen. Hun mener, at Sofie Linde har startet en ketchupeffekt.

»Der er en stemning af, at »så fortæller jeg det også«. Jeg tror mange af os bare har tænkt, at det kan være lige meget. En følelse af ikke at blive lyttet til. Det har forandret sig nu,« siger hun.

»Jeg har ikke selv oplevet noget, der på nogen måde kan stå mål med det Sofie Linde og andre har oplevet. Men jeg kan sagtens genkende, at der i branchen har været en alt for lummer tone af og til. Det er ikke nødvendigvis et problem, hvis man er bevidst om sammenhængen, og hvem den tone er imellem. Er det mellem sidestillede kolleger er det én ting, som selvfølgelig absolut også kan være et problem, men er det mellem chefen og en underordnet eller en praktikant er det slemt. Der kan være forskel,« siger Dorthe Kandi.

Hun fortæller om en episode, som hun – efter hun er blevet ældre – selv har reflekteret over som værende upassende.

»Der var to ældre mandlige kolleger, der ringede til mig og min medpraktikant en aften og spurgte, om de skulle komme forbi. Det var ikke chikane eller overgreb, men det var ikke OK. Dengang grinede jeg ad det.«

»Jeg har aldrig tænkt, at det var skræmmende, men det er udtryk for, at der en form for accept, at man kan tillade sig det. Det kan man ikke,« fastslår Dorthe Kandi.