Danske anmeldere helt oppe at køre over ny Netflix-film: »Mavepuster« og »mesterværk«

Skilsmissedrama med Scarlett Johansson og Adam Driver har fået de danske filmanmeldere til at hoste op med de helt store stjerner.

 

En spritny Netflix-film, instrueret af Noah Baumbach og med Scarlett Johansson og Adam Driver i hovedrollerne, har fået de danske anmeldere til både at grine og græde. Anmelderne er så vilde med filmen, at flere giver den topkarakter.

»Marriage Story« handler om Nicole (Scarlett Johansson) og Charlie (Adam Driver), der efter et langt parforhold skal skilles. Hun er tidligere Hollywood-starlet og er kørt træt i livet i New York, hvor han, en dygtig teaterinstruktør med egen trup, er søvngænger i ægteskabet, hvor de også har en søn.

DRs filmanmelder Per Juul Carlsen kvitterer med seks stjerner for filmen, som han betegner som en kærlighedshistorie.

»Men det mest fantastiske ved den her vidunderligt velturnerede og velformulerede tragiske komedie er, at den gør en skilsmisse til en kærlighedshistorie. Så tårerne triller ned ad kinderne,« skriver han.

Jyllands-Postens anmelder Katrine Sommer Boysen giver også topkarakter og uddeler seks stjerner til filmen. Hun understreger, at Scarlett Johansson og Adam Driver »aldrig har været bedre«:

»Det hele føles som en smukt koreograferet dans, hvor alle trin virker lige dele improviserede og nøje øvede. Det hele bindes sammen af Robbie Ryans 35 mm-billeder og Jennifer Lames formidable klipning. Jeg kan ikke anbefale »Marriage Story« nok.«

Politikens anmelder Nanna Frank Rasmussen giver ikke topkarakter, men uddeler fem hjerter til filmen og kalder den et »mørkrandet mesterværk«:

»Den minder mig om perler af Robert Altman, af Sarah Polley, af Woody Allen og bliver på en måde næsten en homage til den begavede amerikanske art house-film. Men den er også sit helt eget mørkrandede mesterværk, der fortjener at blive en moderne klassiker.«

Berlingskes egen anmelder Stephanie Caruana er også vild med filmen – dog sniger hun sig »kun« op på fire stjerner. Hun lægger i sin anmeldelse vægt på »blændende troværdigt skuespil«.

»Når »Marriage Story« rager op over andre film med samme tema, er det både på grund af præstationerne og Baumbachs måde at vise begge sider af historien på,« skriver hun.

Filmmagasinet Ekkos anmelder Simon Johansen er klar med fem stjerner til filmen, som gav ham »en rutsjetur gennem hele følelsesregistret, som det er umuligt at gå upåvirket fra«.

»Og hvis det lyder som hård kost, drysser den opfindsomme instruktør veltimede vittigheder og sjove observationer ud med rund hånd, så det hele ikke bliver for trist,« skriver han i sin anmeldelse.

Filmen havde premiere 28. november i udvalgte biografer, fra 6. december kan den ses på Netflix.