Byens førende restauratører: Vi kommer ikke til at åbne, hvis der skal være to meter mellem bordene

Det er ikke alle restauratører i København, der ønsker at åbne hurtigst muligt for enhver pris. Hvis der skal være for langt mellem bordene, kan de ikke få det til at løbe rundt økonomisk, og udeservering alene er heller ikke rentabel.

Torben Olsen er leder af Sovino-gruppen, som driver 13 restauranter i København, bl.a. Victor. Niels Ahlmann Olesen

Rundt omkring på byens restauranter venter man i øjeblikket med spænding på, at regeringen offentliggør planen for anden fase af genåbningen af Danmark efter coronanedlukningen. Det er forventningen, at cafeer og restauranter får lov til at åbne, omend med strikse restriktioner.

For bare et par dage gik gætterierne mest i retning af, at man ville åbne for udendørsservering, men efter at seruminstituttets rapport blev offentliggjort i går, og statsminister Mette Frederiksen (S) har udtalt, at hun ønsker en åbning af restauranterne, tyder det på, at der også bliver åbnet op for indendørs serveringer. Spørgsmålet er bare under hvilke vilkår. Restauratørerne er ikke interesseret i at genåbne for enhver pris.