»Badehotellet«: Ingen kvinde kan modstå et forstenet søpindsvin

Modstandskraften mod overmagten manifesterede sig på forskellig vis i aftenens afsnit af »Badehotellet«.

 
Trailer til Badehotellet sæson 7. Video: TV2. Fold sammen
Læs mere

Selveste Holger Danske dukker op i dette afsnit af »Badehotellet«.

Det sker i samtalen mellem embedsmanden Aurland (Peter Hesse Overgaard), der indser, at han må rejse sig og spænde bælte og advare Danmarks Lærerforening om en forestående nazistisk infiltration af de danske skolebøger. Godt ansporet af den hårdt sammenslagne højskolesangbog Ottilia (Merete Mærkedahl) med den renfærdige fædrelandsfølelse. Aner man tillige, at deres stilfærdige åndelige forbindelse vil ende med, at han får løsnet hendes stramme midterskilning en smule også på anden vis?

I det hele taget trives modstandskraften på mange måder i aftenens afsnit af TV 2s evige badeferie.

»»Det er måske den tid, vi lever i. Uanset hvor meget man dukker sig, kan man ikke slippe for at tage stilling,« sagde Cecilie Stenspils fru Weyse.«


»Det er måske den tid, vi lever i. Uanset hvor meget man dukker sig, kan man ikke slippe for at tage stilling,« sagde Cecilie Stenspils fru Weyse, der mest af alt bruger sin sendetid på at agere spindoktor, agent og brandslukker for sin selvoptagne skuespillermand (Jens Jacob Tychsen) – og altså også nu for seriens manuskriptforfattere, når de skal bogstavere moralen.

Barskere midler

Fronten er i hvert fald trukket op for grev Ditmar (Mads Wille), der fortsætter sin afnazificering af sit eget gods og af sin mindreårige søn, som kæresten (Sigurd Holmen le Dous) yndigt legede moderne regnbuefamilie med, om ikke andet så for tidsåndens skyld.

Ku' godt: Giver Amanda (Amalie Dollerup) modstræbende efter for den smukke tyske løjtnant (Anton Rubtsov) med det borende blik? Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Og stilling til Anden Verdenskrig har i hvert fald også fru Madsen (Anne Louise Hassing) taget i sin egen modstandsbevægelse mod ægtemandens fortsatte byggeri for tyskerne. Nu har hun taget barskere midler i brug og sover på sofaen, mens datteren Amanda (en sødt tvivlende Amalie Dollerup) er under fortsat belejring af den nazistiske løjtnant (Anton Rubtsov), forbuden frugt, som underminerer hendes modstandsevne med den gave, ingen kvinde vil kunne modstå: et forstenet søpindsvin, fundet på stranden.

Apropos forstenet søpindsvin: Direktør Molins (Søren Sætter-Lassen) lejlighedsvis olme fjæs er en fornøjelse at se på. Offer for et spionkomplot, hvor sommerlandets svar på Mata Hari, tjenestepigen Ane (Mia Helene Højgaard), og den Morten, der ikke er blevet mindre kedelig af at have opholdt sig i England, forsøger at lokke byggeplanerne for tyskerlufthavnen i Aalborg ud af ham. Og det lykkes jo godt, alene fordi Molin er syg af længsel efter sin koket afventende fraskilte hustru (Lisa Werlinder), hvis oplæsning af eget brev lød, som om hun havde modtaget danskundervisning af selveste kronprinsesse Mary.

Og så viste det sig jo, at den flinke Ramsing (Rasmus Botoft) slet ikke var Ramsing, men i virkeligheden en ussel bedrager, der var ude efter stakkels fru Frighs tobakspenge. Men heldigvis dukkede der så en nydelig, ridderlig herre (Morten Kirkskov) op med både ansigtet og jakkesættet i de rette folder. Han viste sig at være den sande kemifabrikant. Tableau! »Det kunne måske føre til noget,« sagde han, da han tilbød at gå til politiet for den nødstedte frue, der stod der med sine rødlakerede tånegle i en duft af rosenvand. Jo, jo, vi ved jo godt, hvad det betyder.

Således kunne »Badehotellet« fortsætte sin vante, solbeskinnede, pletfrie gang mellem kaffe og kage og frem og tilbage. Farlige tider, men ikke så farlige, at det gør noget. Var det ikke sådan besættelsen også var: Alt var på hovedet, men fortsatte alligevel?

Dagens ret: Noget indbagt noget med hollandaise og vist nok en rullesteg, der flimrede forbi. Der blev altså dvælet alt for lidt ved dagens menu. Som at blive sendt i seng uden aftensmad.

Badehotellet

Sæson 7, afsnit 5. TV 2 mandag kl. 20. Kan streames på TV 2 Play.