AOKs filmredaktør: Her er de fire stærkeste streamingtendenser lige nu

Stærke damer, ambitiøse animationsfilm og mere nationalt indhold. Her er de bærende tendenser i streaming lige nu – en af dem kommer tilmed direkte fra Danmark.

Susanne Biers store succes med »Bird Box« har givet Netflix mere mod på serier og film med kvindelige hovedpersoner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Spanske »La Casa de Papel« er en af de cross-cultural successer som Netflix gerne vil satse mere på. Det vil sige, at der kommer flere film og serier på originalsprog i fremtiden Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix.

Hollywood is so last year

Undrer du dig også over, at du er begyndt at se flere franske, spanske og polske film? Du er ikke alene. Ifølge Netflix vil vi nemlig gerne se nationalt indhold.  Serier som koreanske »Kingdom«, columbianske »Siempre Bruja« og  indiske »Sacred Games«  har kørt godt over store dele af verden, og det har fået Netflix til at satse mere på historier, der afspejler andet end den fortærskede Hollywood-virkelighed.

Netlix har over 139 millioner abonnenter, og de fleste af dem kommer fra andre lande end USA. Selskabets chief product officer, Greg Peters, tøver ikke med at fastslå, at det derfor er alt for snævert at satse på de fem procent af verdens befolkning, der har engelsk som modersmål. »Vi ved, at der for eksempel findes et stort globalt publikum til politiske dramaer, så hvis vi får et godt politisk drama, der er lavet i Rumænien, så kan det sagtens blive en succes – også hos et publikum, der ellers aldrig ville have set en rumænsk film,« siger Greg Peters.

Konklusionen er klar: Fremtiden taler med flere tunger. Og det vil man i stigende grad opleve på streaming.

Hvis du vil være med på tendensen: Se »La Casa de Papel« – et spansk gidseldrama med adskillige overraskende plot-twist.

Naturprogrammer og madprogrammer kan samle hele familien. Det har Netflix fået øjnene op for Fold sammen
Læs mere
Foto: Gisle Sverdrup/Silverback/Netfli.

Mad og natur samler familier
Det er ikke kun DR, der kæmper med at fastholde de unges interesse. Især tidens drenge er en global udfordring – også for Netflix. Ifølge streamingtjenesten, der er kendt for at have et enormt datagrundlag, som den bruger til at målrette sine tilbud, har man dog opdaget, at der er et stort publikum til de programmer, der er rettet mod familier mere end mod børn. For eksempel mad- og naturprogrammer, der kan ramme på tværs af generationer. Også naturprogrammer, som aktuelle »Our Planet« kan ramme bredt.

Hvis du vil være med på tendensen: Se »Chef's table«, en Emmy-nomineret serie, der lader kulinariske superhelte gentænke goumetmad i helt nye retninger.

Over 80 millioner abonnenter har set Susanne Biers »Bird Box«, og det får Netflix til at satse endnu mere på kvinder Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix.

Stærke kvinder er i fokus

Kvindelige instruktører og kvindelige hovedpersoner. Dét er fremtiden. Når Netflix skal nævne sine største succeser bliver ét særligt navn ved at gå igen: Susanne Bier. Den danske instruktør havde enorm succes med sin katastrofe-thriller »Bird Box«, der i løbet af en måned blev set af mere end 80 millioner abonnenter.

Todd Yellin, der bærer titlen vicepresident of product, lægger ikke skjul på sin begejstring: »Bird Box« var en massiv succes, og sådan en kan være svær at forklare. Men vi tror på, at historier med og af stærke kvinder kan gøre en forskel, og vi vil selvfølgelig gerne lave flere historier, der klarer sig så godt som »Bird Box«. Hvis Susanne Bier vil lave mere, står døren bestemt også åben for hende«.

Hvis du vil være med på tendensen: Se »Happy Valley«, hvor politibetjenten Catherine Cawood (Sarah Lancashire) sætter nye standarder for kvinders evne til at multitaske.

Netflix satser på animation. Også til de voksne som med »Love, Death and Robots« Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix.

Store ambitioner for animationsfilm
Måske skyldes det, at Disney snart lancerer sin egen streamingtjeneste – der er i hvert fald ingen tvivl om, at Netflix skruer op for sine tegnefilm. Ikke alene har man lavet sit eget animationsstudie, man har også lanceret en fireårig plan, der dækker over animerede film og serier. Branchebladet Hollywood Reporter har tidligere skrevet, at instruktøren Guillermo del Toro skal lave sin version af »Pinocchio«, men der er også planer om animerede TV-serier baseret på Roald Dahls historier samt flere animationsfilm med hovedpersoner, der er hentet i LBGT-miljøet.

Hvis du vil være med på tendensen: Se »Love, Death and Robots«, der er en syret samling animationsfilm, der blander science fiction, fantasy, horror og komedie.

Denne artikel er skrevet, efter at Berlingske var inviteret til møde med Netflix i Los Angeles