Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vor tids revolutionære er konservative

»Engang var det nationalkonservativt at reformere for at bevare. I dag er det nationalkonservativt at revolutionere til det bizarre.«

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var engang i 1970erne, hvor marxister var de revolutionære, som drømte om at rejse folket til oprør mod de herskende klasser og omstyrte den bestående orden. Pressen blev anset for at være et instrument for magthaverne, som derigennem spredte deres undertrykkende løgne og holdt folket hen i et uvidenhedens mørke.

De tider er mildest talt forbi. De nationalkonservative er de senere år blevet vor tids revolutionære, og de herskende klasser hedder eliten, der spreder sine løgne gennem Lügenpresse, som i stedet for »falsk bevidsthed« nu betjener sig af »politisk korrekthed« for at holde masserne nede.

Og ganske som dengang har vor tids revolutionære skabt en alternativ presse: For eftersom MSM, Mainstream Media, som den etablerede presse kaldes under ét, lyver og bedrager, må de nationalkonservative lancere deres egne medier, som vi her nemheds skyld under ét kan kalde for DUM; De Uautoriserede Medier.

Disse medier må bringe sandheden frem, når andre ikke vil: De må fortælle historien om det multikulturelle samfunds bagside og om råddenskaben i EU, som mange af dem anser for at være en større trussel mod Vesten end Ruslands ekspansive udenrigspolitik.

Den opgave er ikke så nem, som den lyder. For mens det var rigtigt for ti år siden, at man blev hængt ud som racist og nationalist, hvis man stillede spørgsmålstegn ved indvandring og ved EU, så er det ikke i samme grad tilfældet mere. Der er blevet meget langt mellem de politikere i Folketinget, der ønsker en slappere udlændingepolitik eller begejstres over EU. Der er sådan set bred enighed om, at det er svært at integrere muslimske medborgere, og at EU godt kunne gøre det bedre.

Men som de sande revolutionære lader de nationalkonservative sig ikke forstyrre af virkeligheden. I stedet har de opdyrket en helt ny journalistisk disciplin: Hvorfor-holder-I-det-hemmeligt?-disciplinen.

I et – ofte udenlandsk – MSM-medie finder de for eksempel en kritisk historie om muslimer, som danske MSM-medier den samme dag har forsømt at videreformidle. Og så rejser DUM-mediet spørgsmålet: Hvorfor har danske medier ikke bragt den historie? Kan det skyldes, at de forsøger at fortie, at det foregår?

Det gælder ikke, hvis MSM-medierne anfører, at de ikke har været opmærksomme på historien. For det beviser jo, at de slet ikke har forstået katastrofens omfang.

Og det gælder heller ikke at sige, at MSM ikke udelukkende kan bringe historier om vanvittige muslimer eller EUs fiasko, for der foregår også andet i samfundet. For det beviser jo blot, at de ikke har forstået katastrofens betydning. Det gælder slet, slet ikke at sige, at MSM også har et ansvar for, at proportionerne er i orden og ikke ønsker at destabilisere samfundet ved at piske en stemning op. For det beviser jo, at MSM helt bevidst skjuler problemernes omfang.

Det er således år siden, at det netop var de nationalkonservative, der bekymrede sig om samfundets sammenhængskraft og tilliden til, at myndighederne kunne klare opgaven. Nu vil de nationalkonservative hellere brænde det hele ned til grunden og starte forfra. Ud med EU og ind med Putin; ham har Danmark nemlig meget mere til fælles med. Danmark skal være en rigtig nationalstat igen, for det kan godt være, at Putin ikke har så stor respekt for nationalstater som Ukraine, Moldova og Georgien, men de er jo ikke rigtige nationalstater. Det var bare noget, de og resten af verden lod som om i en årrække. Med Putin som allieret kan vi få EU smadret og føre en ordentlig krig mod islam. Det vil helt indlysende være i småstatens Danmarks nationale interesse.

Engang var det nationalkonservativt at reformere for at bevare. I dag er det nationalkonservativt at revolutionere til det bizarre.