Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hvorfor er Anders Krab-Johansen så sur på Socialdemokratiet?

Hvorfor fører Berlinske Medias øverste chef smædekampagne mod Socialdemokratiet? Jeg tror, han har læst de aktuelle meningsmålinger med gys.

Dan Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Berlingske Medias koncernchef Anders Krab-Johansen har i lørdagens avis fundet krabasken frem. Som så ofte før er det Socialdemokratiet, herunder vores formand Mette Frederiksen i særdeleshed, han har set sig sur på. Med stråmænd og fejlslutninger tegner han desværre et temmelig misvisende billede af både fortid og fremtid for vores parti.

Fortiden først. At Krab-Johansen ikke ligefrem er fan af Socialdemokratiet, er ikke overraskende. Det har han aldrig været – heller ikke i Helle Thorning-Schmidts regeringstid. Mere overraskende er det måske derfor, at han nu pludselig beskriver Thornings politik med stor veneration og ønsker sig, at det nuværende Socialdemokrati skal lære af de succeser, som Thorning stod i spidsen for.

Den ros skal Krab-Johansen have tak for. Så langt så godt. Desværre opstiller han samtidig den stråmand, at Socialdemokratiet i dag tager afstand fra og søger at glemme Thorning-tiden. Det passer selvsagt ikke. Tværtimod er vi stolte af, at det dengang lykkedes os at få Danmark sikkert på den anden side af en svær økonomisk krise. Samtidig stod vi bag store velfærdsinvesteringer, en ambitiøs grøn politik, en progressiv beskæftigelsesindsats og meget mere.

»Bor Krab-Johansen på månen? Har han ikke opdaget de mange store og detaljerede politiske udspil, vi har fremlagt i de seneste år?«


Betyder det, at vi er glade for alt, der blev vedtaget i den periode? Nej, selvfølgelig gør det ikke det. At de Radikale insisterede på, at det alternative flertal, de havde med de borgerlige partier, skulle bruges til at afskaffe efterlønnen og forringe dagpengene, var virkelig ikke noget, vi brød os om.

Hvorfor er Krab så sur?

Bedre bliver det ikke, når Krab-Johansen forsøger at beskrive Socialdemokratiets fremtidsvisioner. Mette Frederiksen taler kun »i røde paroler til baglandet og bløde vendinger til offentligheden« hedder det. Virkelig? Bor Krab-Johansen på månen? Har han ikke opdaget de mange store og detaljerede politiske udspil, vi har fremlagt i de seneste år på hhv. udlændingepolitik, grøn bæredygtighed, nærhed, sundhed, socialpolitik og bekæmpelse af ulighed?

Senest har vi præsenteret et godt socialdemokratisk udspil, der skal sikre, at danskere med fare for at blive nedslidt kan gå tidligere på pension. Vi har sagt, at detaljerne skal forhandles på plads med arbejdsmarkedets parter. Det er vist i Danmark historisk en ret anerkendt og effektiv måde at gøre den slags på. Mon ikke man egentlig også godt ved det på Berlingske Medias chefgang?

Så hvorfor er Krab-Johansen så sur? Hvorfor dette forsøg på at lave smædekampagne? Jeg tror, han har læst de aktuelle meningsmålinger med gys. Krab-Johansen ved jo godt, at hans erklærede politiske mål om massive skattelettelser til de rigeste i vores samfund bl.a. betalt af SOSU-assistenter og skraldemænd, der skal blive stadigt længere på arbejdsmarkedet, ikke bliver til noget, hvis Socialdemokratiet vinder.

Inderst inde tror jeg nemlig godt, at Krab-Johansen ved, at Socialdemokratiet ved man, hvor man har. Der er en rød tråd i den politik, vi fører. Den kan spores helt tilbage til Stauning – over HC, Krag, Anker, Helle og nu Mette. Vores statsministre passer på velfærden.