Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kommentarer Abonnement

Debatten om global opvarming er overophedet

I den vestlige verden har årtier med overdrivelser om klimaændringer produceret skræmte børn, febrilske overskrifter og imponerende politiske løfter, der aldrig bliver indfriet. Vi har brug for en mere rolig fremgangsmåde, der behandler klimaændringer uden at skræmme os unødigt, og som tager alle de andre udfordringer, planeten står overfor, i betragtning.

»I den forbindelse siger de unge demonstranter noget: verden har rent faktisk forsømt at løse problemet med klimaændringer. Men den politik, der presses på for – endnu større løfter om hurtigere CO2-nedskæringer – vil også fejle, fordi grøn energi endnu ikke er klar. Sol og vind leverer stadig under 1 pct. af verdens energi og kræver allerede 129 milliarder dollars i tilskud om året. Verden skal investere mere i forskning og udvikling af grøn energi, for til sidst at bringe priserne for bæredygtige energikilder ned under fossile brændstoffer, så alle vil skifte,« skriver Bjørn Lomborg. Den 16-årige klimaaktivist, Greta Thunberg, står i midten med sit ikoniske skilt. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP