Women's Board Award: Her er årets bestyrelseskvinde

Den højeste placerede danske kvinde i IBM, Helle Valentin, er netop blevet kåret som årets bestyrelseskvinde ved en konference hos Egmont, hvor kronprinsesse Mary overrakte prisen Women’s Board Award 2019.

Helle Valentin er netop blevet kåret til årets bestyrelseskvinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Årets bestyrelseskvinde, managing director og global account partner i IBM, Helle Valentin, vandt prisen i tæt kapløb med 13 andre nominerede erhvervskvinder. Blandt andre Gitte Pugholm Aabo, CEO i Leo Pharma og Marianne Dahl Steensen, CEO i Microsoft Danmark.

Juryens begrundelse for at give prisen til 52-årige Helle Valentin lyder blandt andet:

»Som international topleder - med baggrund som ingeniør - og digitale ledelelseskompetencer i verdensklasse, har vi i årets vinder en kommende bestyrelsesformand, der er en fremragende repræsentant for de mange elementer af kompetencer, som vores bestyrelser efterspørger.«

Helle Valentin sidder aktuelt i bestyrelsen for PFA Pension og den hollandske entreprenørvirksomhed Royal BAM Group.

Helle Valentin har været ansat i IBM i mere end 25 år og har haft en stribe ledelsesposter på COO-niveau i både USA, Norden og Tyskland.

»Årets vinder har arbejdet internationalt gennem hele sin karriere. Hun har vist evne til både at tegne den strategiske retning og sikre, at tingene bliver til virkelighed - ikke ved blot at udstikke ordrer, men gennem involvering, engagement og stærke argumenter,« lyder det fra juryen.

Juryen fremhæver også, at Helle Valentin har haft stor succes med at gennemføre »omfattende strategiske og organisatoriske forandringsprocesser i en af verdens største tech-virksomheder«.

Senest er Helle Valentin blevet managing director og global account partner i IBM med ansvar for en stor international kunde.

Forud for sin nuværende rolle havde hun ansvaret for at oprette historiens første IBM hovedkvarter uden for USA, da hun som global COO etablerede IBM´s Watson Internet of Things-division i München. En satsning, som IBM har investeret tre milliarder dollar i.