Helle Valentin: Årets bestyrelseskvinde og topjob i IBM

Helle Valentin Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Helle Valentin, 52, driftsdirektør, IBM, Watson Internet of Things

52-årige Helle Valentin er den højest placerede danske kvinde i IBM. Siden 1992 har hun arbejdet sig støt opad i den globale IT-virksomhed med en lang række ledelsesposter. Senest med ansvar for etableringen af IBMs hotteste division, Watson Internet of Things.

IBM etablerede forretningsdivisionen i 2016. Den har hovedsæde i München og et investeringsbudget på tre milliarder kroner. Internet of Things er betegnelsen for den teknologi, der kobler fysiske ting såsom telefoner, TV eller sågar køleskabe til internettet.

I februar 2019 blev hun kåret til årets bestyrelseskvinde og efterlyste i den forbindelse mere mod og større risikovillighed hos mændene, når de skal ansætte ledere og bestyrelsesmedlemmer.

»I begyndelsen af min karriere var det kvinder, der udnævnte mig til mine første ledelsesposter, og så var det som om, at jeg var blåstemplet som leder, og så turde mændene godt forfremme mig. Mænd er generelt mere risikovillige end kvinder, men ikke når det kommer til at ansætte kvinder,« sagde hun.