Trump efter lussing til Merkel: Vores forhold er fremragende

USA har et fantastisk godt forhold til Tyskland, konstaterer den amerikanske præsident, Donald Trump.

German Chancellor Angela Merkel (L) and US President Donald Trump (R) make a statement to the press after a bilateral meeting on the sidelines of the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske præsident satte en international dagsorden før onsdagens topmøde i Nato, da han i formiddags for tændte kameraer konstaterede, at Tyskland var »fange af Rusland«.

Han tilføjede, at Tyskland uden problemer kan bruge mange flere penge på militæret - som USA kræver.

Efter et bilateralt møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, konstaterer præsidenten så onsdag eftermiddag, at de to lande har et glimrende forhold.

»Vi har et rigtig, rigtig godt forhold til kansleren. Vi har et fremragende forhold til Tyskland,« siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters til en mindre gruppe inviterede journalister.

Trump er stærkt utilfreds over, at Tyskland ikke er i nærheden af at bruge to procent af bnp på forsvar, som Nato-landene er enige om at arbejde sig hen imod. Tyskland ligger på 1,24 procent. USA ligger på 3,57 procent.

Trump afslører, at han sammen med Merkel har »diskuteret militærudgifter - talt om handel«.

/ritzau/