To historier fra Danmark er de seneste døgn nået verden rundt

I udenlandske medier har danske begivenheder de seneste døgn trukket en hel del overskrifter.

Historien om, at overborgmester Frank Jensen (S) mandag trak sig tilbage som overborgmester i København, er nået vidt omkring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver dag, at et land som Danmark trækker overskrifter i nogle af de største udenlandske medier.

Men de seneste to døgn herhjemme er ikke gået ubemærket hen uden for landets grænser, for en overborgmesters afgang og en drabsmands flugtforsøg går ikke stille for sig.

Historien om nu tidligere overborgmester i København Frank Jensens (S) tilbagetrækning har således trukket overskrifter i en lang række udenlandske medier, der pointerer, at han måtte træde tilbage som følge af krænkelser.

Historien om overborgmesterens exit nåede eksempelvis forbi det tyske medie Der Spiegel og nåede sagar også helt til Taiwan News.

Frank Jensen fortalte under pressemødet mandag klokken 12.00, at han havde valgt at træde tilbage, fordi de verserende sager i medierne bremsede og skyggede for hans politiske arbejde. Frank Jensen fratrådte på dagen, og derfor hedder Københavns konstituerede overborgmester de næste otte dage Lars Weiss (S). Herefter skal der findes en ny.

Den nu forhenværende overborgmester ønskede mandag ikke at gå ind i de sager, der i de seneste dage er beskrevet om ham.

»Jeg bakker op om #metoo, jeg bakker op om, at der ikke skal være en krænkelseskultur, men jeg siger, at man skal passe på med jagten,« sagde han på pressemødet.

Foruden historien om, at Frank Jensen er færdig som overborgmester, har også Peter Madsens flugtforsøg trukket overskrifter overalt fra Sverige til det mellemøstlige medie Al-Jazeera.

I flugtforsøget tog Peter Madsen en kvindelig psykolog som gidsel i fængslet ved at true hende med en pistollignende genstand. Fængselsvagterne vurderede, at hun var i åbenlys livsfare, og derfor lukkede de Peter Madsen ud af fængslet.

Det forklarede institutionschef for Herstedvester Fængsel, Hanne Høegh Rasmussen, på et pressemøde efter flugtforsøget.

Peter Madsen havde et bælte spændt om sig, da han flygtede. Men der er intet, der tyder på, at der var sprængstoffer deri. Det oplyste politiinspektør Mogens Lauridsen på samme møde.

»Vi tror, det var en bombe-attrap, men meget vellignende,« lød det fra ham.

Flere politikere har efter Madsens flugtforsøg sagt, at der bør iværksættes yderligere tiltag mod fangeflugter. Herunder også justitsminister Nick Hækkerup (S).