Nu rammer pandemien også Brexit: Begge chefforhandlere er gået i coronaisolation

Inden udgangen af året skal Storbritannien og EU blive enige om en handelsaftale. Men det kan blive svært at nå det. For coronavirussen har sendt begge parters chefforhandlere i isolation.

For to uger siden mødtes Brexit-forhandlerne, Michel Barnier (th.) og David Frost, i Bruxelles. Så blev deres møde i London aflyst ugen efter. Nu er de begge gået i isolation – og med ét truer coronaviruspandemien Storbritanniens planer om at få en handelsaftale med EU på plads inden 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Hoslet/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kan coronaviruspandemien smadre Brexit-forhandlingerne?

Det er spørgsmålet, efter at coronavirussen har sendt toprepræsentanter fra begge sider af forhandlingsbordet i isolation, skriver Bloomberg.

David Frost, der er Storbritanniens chefforhandler, er torsdag gået i isolation efter at have udvist symptomer på coronavirus, oplyser britiske embedsmænd til Bloomberg. Tidligere samme dag annoncerede hans europæiske modpart, Michel Barnier, at han var testet positiv for virussen.

De to har ikke set hinanden i to uger. Men med dem begge i isolation bliver det svært at fortsætte forhandlingerne om en mulig handelsaftale mellem Storbritannien og EU. I den seneste uge har de allerede udskudt ét møde.

Det er dårligt nyt, for de har begge travlt. Inden udgangen af året skal de nemlig blive enige om en handelsaftale. Storbritannien forlod EU i januar og befinder sig nu i en etårig overgangsperiode, som skal bruges på at forhandle aftalen på plads.

Briternes konservative premierminister, Boris Johnson, har flere gange understreget, at han ikke er interesseret i at forlænge overgangsperioden. Efter tre års Brexit-forhandlinger har han gjort det til sin erklærede mission at få Brexit overstået hurtigst muligt.

Jo længere overgangsperioden varer, des længere kommer det også til at tage for Boris Johnson at nå sit mål. Det er derfor, han og hans regering i januar vedtog en lov, der ganske simpelthen forbyder at forlænge overgangsperioden.

I en video på Twitter har Michel Barnier understreget, at han er ved godt mod, på trods af at han nu er blevet testet positiv for coronavirus.

Nu er spørgsmålet, hvordan forhandlingerne mellem ham og David Frost skal fortsætte. Ifølge Bloomberg arbejder embedsmænd fra begge sider på, at forhandlingerne kan genoptages over en videoforbindelse.

Da de to parters seneste møde blev aflyst i London, var der tale om en lignende løsning. Men det lykkedes aldrig at realisere den.