Italiens smittetal på højeste niveau siden marts. Nu kommer der nye restriktioner

Der er lige så mange smittede om dagen i Italien nu, som der var i marts. Det får regeringen til at handle hurtigt. Italien har ikke råd til en ny nedlukning.

 
Antallet af coronasmittede både faldt og steg i denne uge, samtidig med at regeringens restriktioner blev forlænget til slutningen af oktober. Få det fulde overblik over situationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen, Vera Rosenbeck. Fold sammen
Læs mere

I marts var Italien et skræmmeeksempel for resten af verden. Med overfyldte hospitaler og tårnhøje dødstal blev Italien kendt som coronapandemiens europæiske ground zero.

Mens smittetallene de seneste mange uger har været stigende på tværs af Europa, syntes coronavirussen dog at være nogenlunde under kontrol i Italien. Men nu skaber høje smittetal bekymring i Italien igen, skriver Reuters.

Antallet af nye smittede er pludselig oppe på et niveau, som ikke er set siden marts. Med 5.000 nye smittede om dagen både fredag, lørdag og søndag forbereder den italienske regering derfor nye coronarestriktioner.

Italien er et af de lande, som var allerhårdest ramt under pandemiens begyndelse, og nu vil landets sundhedsminister, Roberto Speranza, indføre landsdækkende restriktioner igen, efter at han i månedsvis ellers har lempet på dem.

Han forklarer i et interview med den italienske TV-kanal RAI, at der nu er behov for nye restriktioner, som skal hjælpe landet med at undgå en lige så hård nedlukning som i foråret.

Sådan en nedlukning har Italien ikke råd til at indføre igen, forklarede regeringens udenrigsminister, Luigi di Maio, tidligere på dagen.

Der kan ifølge Reuters i stedet blive tale om et forbud mod privatfester og begrænsede åbningstider for barer og restauranter.

Der kan desuden blive vedtaget restriktioner mod sportsgrene, som er umulige at udføre med mundbind, siger sundhedsministeren ifølge Reuters.

I sidste weekend blev det gjort obligatorisk at bære mundbind udendørs i hele Italien. I samme ombæring blev landets undtagelsestilstand forlænget til 31. januar 2021.

Selv om antallet af nye smittede lige nu er højt, er dødstallet stadig langt lavere, end det var i foråret.