Iskold stemning blandt Demokraternes stjerner: Leder hånede AOC med babystemme

En af Demokraternes erfarne toppolitikere, Nancy Pelosi, har været i hårde angreb mod venstrefløjsgruppen The Squad, som hun beskylder for at opfatte sig selv som »perfekte« og »uskyldige«.

Alexandria Ocasio-Cortez hilser på Demokraternes leder i Huset, Nancy Pelosi, på sin første dag som folkevalgt. Senere gik deres relation helt skævt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix

To af Demokraternes største stjerner har været i hård politisk infight.

Partiets leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har således hånet og kritiseret medlemmer af venstrefløjsgruppen The Squad – især gruppens stjerne, Alexandria Ocasio-Cortez, der også er kendt som AOC.

Det elendige forhold bliver beskrevet i en ny bog af Susan Page, som er bureauchef på avisen USA Todays Washington-kontor.

Journalisten beskriver blandt andet, at Nancy Pelosi i 2019 gik til personligt angreb på Alexandria Ocasio-Cortez og de øvrige nyvalgte venstrefløjspolitikere i The Squad. Det fremgår af et uddrag af bogen.

Under et interview med Susan Page sagde Pelosi, at »nogle mennesker« kun kommer i Kongressen »for at posere til gode billeder« – tydeligt rettet mod de fire unge kvindelige politikere, der er stærkt til stede på sociale medier.

Herefter imiterede Nancy Pelosi de fire yngre partifæller med en børnestemme.

»Se, hvor perfekt og hvor uskyldig jeg er,« hånede Nancy Pelosi.

De fire medlemmer af Demokraternes venstrefløjsgruppe, The Squad, blev alle valgt ind ved midtvejsvalget i 2018. Gruppen består af Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib samt den største politiske stjerne, Alexandria Ocasio-Cortez. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix.

81-årige Nancy Pelosi og 31-årige Alexandria Ocasio-Cortez er to af Demokraternes mest indflydelsesrige politikere. De er dog i højere grad rivaler, end de er allierede.

Nancy Pelosi mener, at Alexandria Ocasio Cortez og resten af firemandsgruppen The Squad bruger for meget tid på venstrefløjsideer, som der aldrig vil kunne findes flertal for.

I 2019 mindede Nancy Pelosi politikerne i The Squad om, at de kun har én stemme ligesom de øvrige medlemmer af Repræsentanternes Hus.

»De er fire personer, og det er så mange stemmer, de har,« sagde Nancy Pelosi i et interview til The New York Times.

AOCs stabschef gik til modangreb og påstod offentligt, at Nancy Pelosi aldrig har vedtaget et lovforslag, som almindelige vælgere overhovedet kunne huske.

Ifølge bogen blev den bemærkning taget yderst ilde op af Nancy Pelosi, som truede Alexandria Ocasio-Cortez med at stå i vejen for hendes lovforslag.

»De vil forstå det, når de har noget, de gerne vil have igennem,« sagde Pelosi dengang til forfatteren.

De hårdeste kampe mellem Pelosi og AOC fandt sted i 2019, og kilder fortæller til mediet Politico, at forholdet går »op og ned« – det skulle angiveligt være en anelse bedre i dag.

»Det er ikke varmt og venligt, men det er ikke så fjendtligt, som det har været på andre tidspunkter,« oplyser en kilde.

Artiklen er rettet 11:10. Det fremgik tidligere, at Nancy Pelosi fremsagde kommentarerne under et møde, hvor Alexandria Ocasio-Cortez var til stede. Det er ikke korrekt. Det blev sagt under et møde med journalisten Susan Page.