Internettet undrer sig: Hvad er der blevet af Banksys Brexit-værk?

Et gavlmaleri af gadekunstneren Banksy er forsvundet bag maling og stillads. Internettet undrer sig over, hvad der er sket med værket, der forestillede en mand i færd med at fjerne en stjerne fra EU-flaget.

Den anonyme, engelske kunstner Banksy startede sin karriere i 1990erne med gadekunst i England og er i dag en verdenskendt graffitikunstner, aktivist og filminstruktør. I maj 2017 malede han et Brexit-kunstværk i Dover, som nu er forsvundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Leal-Olivas

Et gavlmaleri af den anonyme, engelske gadekunstner Banksy er forsvundet bag hvid maling og et stort stillads. Værket forestillede EU-flaget og en mand, der var i færd med at mejsle en af de 12 stjerner væk.

Banksy malede gavlmaleriet i maj 2017 på en bygning, der skulle rives ned, nær færgehavnen i Dover, England. Nu er værket forsvundet, og internettet undres over, hvad der er sket. Det skriver BBC.

Fjernet eller malet over

I 2017 udtrykte ejerne af bygningen, der fungerede som lærred for Brexit-værket, at de undersøgte mulighederne for at leje, fjerne eller sælge Banksys værk.

Det er dog ikke blevet opklaret, om værket er blevet malet over eller fjernet som følge af et salg.

Deal Scaffolding, som er firmaet bag det stillads, der dækker gavlmaleriet, har udtalt, at de blev bedt om at levere stilladset til almindeligt bygningsarbejde og ikke havde kendskab til noget andet formål.

Internettet spekulerer

Banksy har siden begyndelsen af 1990erne malet satirisk gadekunst på bygninger, broer og gader og er i dag den mest kendte graffitikunstner i verden, selv om han aldrig har afsløret sin identitet.

Derfor får det også en stor mængde opmærksomhed, når hans malerier sælges, ødelægges eller – som nu – forsvinder uden nogen forklaring.

Lokale beboere og flere Twitter-brugere spekulerer lige nu i mysteriet om Banksys Brexit-maleri. Nogle mener, at opsætningen af stilladset foran værket er »kulturel vandalisme på højeste plan«, mens andre påpege, at værket, som var malet på en bygning, der skal rives ned, måtte lade livet før eller siden.