I skovens dybe stille ro: Cyklister tørner sammen med sexglade mænd

Friluftsliv er mange ting, men nogle aktiviteter lader sig vanskeligt kombinere. Det siger fynske mountainbikere efter flere nærkollisioner i en lidt for lille skov.

Fynske mountainbikere må dyste om pladsen i den lille Staurby Skov, hvor andre borgere dyrker konkurrerende aktiviteter. Her ses et billede fra Sjørup Skov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

En frodig skovbund kan bruges til mange ting, men kombinationen af sex og cykling i høj fart kan være risikabel.

Det har en gruppe mountainbikere fra Middelfart måtte sande. De er flere gange kommet farligt tæt på andre borgere, der bruger skoven til ganske andre friluftsaktiviteter.

Det skriver TV 2 Fyn.

Sammenstødet mellem de to grupper er opstået på grund af et nyanlagt mountainbikespor i Staurby Skov ved Lillebælt. Det har bragt cyklisterne ind i et område, hvor en gruppe mænd længe har mødtes for at dyrke sex.

Det har ført til flere nærkollisioner, beretter TV 2 Fyn. Tv-kanalen har talt med mountainbikeren Per Strandstoft, der søndag afprøvede den nye sti.

»Det går ret hurtigt op for mig, hvad der foregår. Jeg ser fem mænd, der er i gang – helt bogstaveligt talt. Og da jeg kommer rundt, kører jeg nærmest ind i to mænd, der står under en meter fra sporet og har sex helt åbenlyst,« siger Per Strandstoft.

Hundeluftere klagede

Den slags sammenstød er ikke blevet sjældnere under coronakrisens restriktioner og opfordringer til at mødes i det fri.

Britiske BBC har tidligere berettet om en voksende lyst til sex udendørs under nedlukningen. I Gloucestershire i det sydvestlige England klagede lokale sidste år over et voldsomt rykind af elskende i et område, der også er yndet blandt hundeluftere.

»Frokostpausen og på vej hjem fra arbejde – det er de værste tidspunkter,« forklarede en lokal, Simon Laurens, til det britiske medie.

Ifølge avisen The Guardian var en af årsagerne, at strenge coronaregler sidste år forbød par, der ikke bor sammen, at mødes andre steder end udendørs.

I Danmark erklærede direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, modsat, at der ikke var nogen grund til at holde igen med sex.

Der er heller ikke noget galt i at dyrke sex udendørs, så længe man ikke forulemper andre.

Fyns Politi oplyser til TV 2 Fyn, at der kun er tale om en ulovlig handling, hvis nogen har til formål at blufærdighedskrænke, og det er der tilsyneladende ikke tale om i den fynske skov.

Her vil Per Strandstoft fremover vælge andre stier, siger han til tv-kanalen.