Simon Kruse

Sikkerhedspolitisk korrespondent

+45 25 45 68 80

bm-simk

Simon Kruse er Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent.

Dækker krigen i Ukraine, diplomati og stormagtspolitik.

Tidligere korrespondent i Rusland, Ukraine og Baltikum (2006-2019), techkorrespondent og global korrespondent.

Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, 2003. Cand. public. fra Syddansk Universitet og det Europæiske Universitet i Skt. Petersborg, Rusland.

Tidligere journalist fellow ved Reuters Institute, Oxford University og Center for Strategic and International Studies (CSIS), Washington.

Tildelt den Berlingskes Fonds Journalistpris 2015.

Simon Kruse var i Ukraine, da Rusland invaderede i februar 2022. Siden har han fulgt krigen tæt i felten og i det diplomatiske rum.

Han har rapporteret fra Butja og de øvrige tidligere russiskbesatte byer nord for Kyiv, og han er siden vendt tilbage for at følge genopbygningen. Han har beskrevet krigen fra Odesa og Mykolajiv i syd og interviewet danske frivillige ved fronten.

Han har talt med ukrainske soldater, der er blevet såret i modoffensiven, og han har rapporteret fra frontlinjebyerne Orikhiv og nær Bakhmut.

Han har interviewet den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj, beskrevet tortur af medarbejdere ved de besatte atomkraftværk i Enerhodar, og fulgt Ukraines kamp mod korruption.

Simon Kruse rapporterede også fra invasion af Krim-halvøen i 2014, krigen i Østukraine og Ruslands invasion af Georgien i 2008.

Han har dækket kinesisk indflydelse på Færøerne, hybridtruslen, Ruslands rolle i Syrienkrigen og stormagtspolitik i Grønland.

Skriv med tips og ideer på 2545 6880 (Signal, Whatsapp, Telegram) eller på mail simk@berlingske.dk

For krypteret kommunikation opret en mailadresse på protonmail.com og skriv til crusoes@protonmail.comSeneste artikler fra Simon Kruse