Et kærestepar på vandretur fandt Louisa og Maren: »Det var forfærdeligt«

Et fransk kærestepar var på vandretur, da de fandt de to dræbte kvinder. Fire mistænkte er blevet anholdt i sagen, der behandles som terror.

Danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland blev mandag fundet dræbt i deres telt ved foden til Toubkal-bjerget i Marokko. Fold sammen
Læs mere
Foto: 2m.ma
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en fransk kvinde og hendes kæreste, der fandt ligene af Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland. Parret var på vandretur, da de stødte på kvindernes telt.

»Vi så et telt, og at det var åbent. Og vi så de to piger. Det var forfærdeligt. De var ødelagte,« fortæller den franske kvinde til norske VG.

Hverken hun eller hendes kæreste ønsker at optræde med navn i VG. De vil ikke have, at alle ved, at det var dem, der fandt den 24-årige dansker Louisa Vesterager Jespersen og hendes norske veninde, 28-årige Maren Ueland.

De to kvinder blev fundet dræbt ved deres telt cirka seks kilometer fra den marokkanske by Imlil ved foden af bjerget Toubkal. Ifølge det marokkanske indenrigsministerium havde kvinderne tegn på vold omkring nakken. Den danske efterretningstjeneste PET har sent onsdag meddelt, at de marokkanske myndigheders efterforskning peger på, at Islamisk Stat kan stå bag dobbeltdrabet.

Fire mænd er blevet anholdt for drabet. Den første kommer ifølge Marokkos indenrigsministerium fra »et radikaliseret miljø«. Derfor behandles mordet også som en terrorhandling. De er alle fire blevet anholdt i Marrakech.

PET har derudover bekræftet, at en mulig henrettelsesvideo har cirkuleret på internettet.

Imlil ligger ved foden til Atlas-bjergene og er en populær destination for turister, som kommer hertil for at Toukbal, der ligger 4.167 meter over havet og er Nordafrikas højeste bjergtinde. Det var også derfor, det franske par havde begivet sig op mod bjerget, skriver VG, som har været i kontakt med en kilde tæt på efterforskningen, der kan bekræfte, at det var det franske par, der fandt de to kvinder.

»Vi tog et billede for at kunne vise politiet, hvor vi fandt dem og gik ned igen. Den første mand, vi mødte, snakkede hverken fransk eller engelsk. Vi prøvede at forklare, men han forstod ikke. Vi gik videre ned og fandt en mand, som snakkede fransk. Det var der, vi endelig fik ringet til politiet,« fortæller kvinden til VG:

»Vi advarede alle, vi så i Imlil, mod at gå derop. Jeg ville ikke have, at flere skulle se det, vi havde set.«

Louisa Vesterager Jespersen kommer fra Grindsted, og Maren Ueland er fra den norske by Bryne. De studerede friluftsliv sammen på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark, og var på en månedlang rejse sammen i Marokko. Ifølge lokale medier camperede de mistænkte mænd i nærheden af kvinderne, men forlod området få timer før, at de dræbte blev fundet.

Udenrigsministeriets borgerservice har siden dobbeltdrabet ændret sin rejsevejledning til Marokko og anbefaler nu, at man ikke tager alene på trekkingture i landets bjergrområder.

»Du bør kun anvende anerkendte trekkingfirmaer og guider med lokalkendskab og overveje muligheden for at trekke i en større gruppe,« hedder det nu i rejsevejledningen.