Chefforhandler: Palæstinensere vil ikke længere tale med USA

USA kan ikke længere være mægler i fredsprocessen, siger den palæstinensiske leder om Trumps beslutning.

En maskeret palæstinensisk demonstrant under sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker i nærheden af en israelsk kontrolpost ved Ramallah på Vestbredden. Scanpix/Abbas Momani Fold sammen
Læs mere

Kairo. Palæstinenserne vil ikke tale med USA, før præsident Donald Trump og hans regering omgør beslutningen om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Det siger den palæstinensiske chefforhandler, Saeb Erekat, til tv-stationen al-Jazeera.

Han tilføjer, at den palæstinensiske ledelse nu overvejer alle muligheder for et svar på Trumps udmelding.

Meldingen fra Erekat kom i første omgang som en meget kort nyhedshistorie fra den arabiske tv-station, som ikke umiddelbart kom med flere oplysninger.

Den kontroversielle beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad betyder, at USA ikke kan være mægler i konflikten mellem israelere og palæstinensere, mener den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas.

»Vi afviser den amerikanske beslutning om Jerusalem. Med denne holdning er USA ikke længere kvalificeret til at støtte fredsprocessen,« siger Abbas i en kort udtalelse.

Fredag aften er FN's Sikkerhedsråd samlet til hastemøde om situationen.

Her siger også den palæstinensiske FN-ambassadør, Riyad Mansour, at Trumps omstridte afgørelse diskvalificerer USA fra at have en rolle som mægler i fredsprocessen, skriver al-Jazeera.

/ritzau/Reuters