Hamas om USA's Israel-melding: USA åbner helvedes porte

Palæstinensere kender korrekt reaktion på, at deres »følelser og helligdomme ignoreres«, siger Hamas-leder.

Et skilt i Jerusalem 6. december, efter at Donald Trump har annonceret, at Jerusalem skal være hovedstad i Israel. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM HOLLANDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to palæstinensiske grupper Hamas og PLO reagerer som ventet meget negativt på USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Hamas' politiske leder, Ismail Haniyeh, mener, at præsident Donald Trump med sin erklæring helt ignorerer palæstinensernes følelser.

Palæstinenserne ved, hvordan de skal reagere på, at deres "følelser og helligdomme ignoreres", lyder det i en udmelding fra Haniyeh.

En Hamas-talsmand - Ismail Radwan - siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at Trumps beslutning vil "åbne helvedes porte for USA's interesser i regionen".

Radwan opfordrer arabiske og muslimske lande til at "afbryde de økonomiske og politiske forbindelser til amerikanske ambassader og udvise amerikanske ambassadører".

USA vil også flytte den amerikanske ambassade til Jerusalem, hvilket af mange iagttagere ses som en alvorlig trussel mod fred i regionen.

Hamas betragtes af USA og andre af amerikanernes allierede som en terrorgruppe.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO) mener, at Trump ødelægger muligheden for en tostatsløsning.

Det Hvide Hus har på briefinger før Trumps meget kontroversielle erklæring understreget, at anerkendelsen af Jerusalem ikke er udtryk for en ændret indstilling til fredsprocessen.

USA støtter forsat en fred mellem israelere og palæstinensere, lyder det fra Trumps regering. Onsdagens beslutning bringer ifølge erklæringen hverken en fred længere væk eller tættere på.

/ritzau/Reuters