Californien beder om hospitalsskib i kampen mod coronavirus: Forventer 25 millioner smittede

Californiens guvernør forventer, at knap halvdelen af delstaten inden for de næste otte uger vil blive smittet med coronavirus. Nu anmoder han præsidenten om hjælp.

Der er rift om to af flådens hospitalsskibe i USA. Mens Californien har anmodet om hjælp til at opdæmme den sundhedskrise, der kan udvikle sig, hvis halvdelen af delstatens indbyggere bliver smittet med coronavirus, har staten Washington også bedt om hjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: US Navy
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Californien går det faretruende stærkt. I nogle af delstatens distrikter fordobles antallet af nye coronapatienter lige nu hver fjerde dag. Og om otte uger forventer myndighederne, at det kan have udviklet sig til et sandt mareridt.

25 millioner indbyggere – knap 56 procent af den lokale befolkning – vil blive smittet, forventer delstatens guvernør, Gavin Newsom. Derfor har han nu anmodet om ekstraordinær hjælp fra præsident Donald Trump, skriver The San Diego Union-Tribune.

Han har bedt Det Hvide Hus om at sende den amerikanske flådes hospitalsskib Mercy til Los Angeles for at assistere myndighederne i sundhedskrisen.

At coronavirusudbruddet nu rammer så hårdt i Californien, forklarer guvernøren blandt andet med, at det var her, mange amerikanere først blev placeret i karantæne, da de blev evakueret fra udlandet eller krydstogtskibe.

Det har siden betydet, at delstaten er blevet ramt »uforholdsmæssigt« af coronavirusudbruddet, skriver han.

Men han er ikke den eneste, der har bedt om hjælp fra præsidenten.

Onsdag annoncerede præsident Donald Trump, at han ville udstationere to af flådens hospitalsskibe til at hjælpe med bekæmpelsen af landets coronavirusudbrud. Det ene bliver sendt til New York, men det er uvist, hvor det andet bliver udstationeret henne.

Tidligere har det lydt, at det ville blive sendt til Seattle i staten Washington, som udgør epicentret for det amerikanske coronavirusudbrud.

Seattles borgmester har også anmodet præsidenten om telte, så der kan bygges midlertidige karantænecentre i staten Washington. New Yorks guvernør har opfordret præsidenten til at sætte hærens ingeniørkorps i gang med at bygge ekstra hospitaler. Og guvernøren af Oregon har bedt om hundredtusindvis af respiratorer, lægekitler, handsker og sikkerhedsbriller, skriver The New York Times.

Flådens to hospitalsskibe er udstyret med 1.000 hospitalssenge hver og kan hjælpe med at aflaste de hospitaler, der er hårdest ramt af coronavirusudbruddet.

De er ikke i stand til at behandle coronavirussen, men kan tage nogle af de patienter, der ikke har coronavirus, så hospitalerne kan få bedre plads, skriver Politico.

Ifølge USAs forsvarsminister, Mark Esper, er hærens ingeniørkorps nu i dialog med New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, om flere tiltag.