Britisk medie ville finde manden, der dumpede ned fra himlen og landede i en have. Her er, hvad de fandt

I 2019 faldt et lig ud af et Kenya Airways-fly og landede i en have i London. Avisen The Guardian har forsøgt at løse mysteriet om den ukendte mand.

Den ukendte mand faldt ud af et fly, da det befandt sig i cirka en kilometers højde over det sydvestlige London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yuri Kadobnov/Ritzau Scanpix/Arkiv

Det var en varm sommerdag. Den 31-årige softwareingeniør Wil slikkede sol på en luftmadras i haven i en forstad til London.

Langt over ham passerede det ene fly efter det andet, idet han boede under indflyvningen til Heathrow Airport. På FlightRadar-appen tjekkede han, hvor flyene kom fra. Wil havde interesse for den slags.

Pludselig så han noget usædvanligt. Noget dumpede ud af et fly og hamrede nu mod jorden.

En taske, tænkte han først.

Herefter så Wil noget, der lignede arme og ben flagre i luften.

»Jeg var sikker på, at det var en krop.«

Den britiske avis The Guardian har talt med Wil om den tragiske dag i 2019. Avisen har forsøgt at løse mysteriet om manden, der faldt ned fra himlen.

Efter at Wil havde set kroppen flyve gennem luften, hoppede han på sin motorcykel for at undersøge sagen nærmere.

Han fandt en rygsæk med sparsomt indhold: Lidt brød, en flaske vand, en Fanta og et par sko.

Herefter blev Wil overhalet af en politibil med fuld udrykning.

Ikke langt derfra havde en mand ramt landjorden i en have. Manden var død.

Liget af en mand dukkede op i en baghave bag disse huse i det sydvestlige London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix.

I ni timer havde manden ligget over hjulene på landingsstellet af et Kenya Airways-fly, der var lettet fra Nairobi. Da flyet gjorde klar til landing og sænkede hjulene, faldt manden ud.

Ingen vidste, hvem den døde mand var.

»De kaldte mig ispinden«

Lige så længe, der har været international flytrafik, har mennesker forsøgt at gemme sig ved landingsstellet for at komme med som blind passager, skriver The Guardian.

De amerikanske luftfartsmyndigheder har mellem 1947 og 2020 registreret i alt 128 tilfælde af dette. Som regel ender det grueligt galt – mere end 75 procent af dem døde.

Nogle bliver mast ihjel, når hjulene bliver trukket op i flyet, mens andre dør af kulde eller iltmangel. En halv time efter afgang når flyene typisk op i ti kilometers højde. Der er omtrent minus 34 grader ved landingsstellet, og lufttrykket er fire gange lavere, end det er ved havets overflade.

Overlever man de ekstreme forhold, er der også risiko for at falde ud, når landingsstellet åbner sig.

The Guardian har mødt en mand, der overlevede sådan et mareridt. I 1969 sneg cubanske Armando Socarras Ramirez sig ind i lufthavnen i Havana og gemte sig i landingsstellet på et Iberia-fly til Madrid.

»Det var det eneste luftfartsselskab, der duede,« siger Ramirez:

»De andre fløj til kommunistlande.«

I dag bor han i USA med sin familie.

»Lægerne i Spanien kaldte mig ispinden,« siger han.

Mor kunne kende underbukserne, men noget stemte ikke

I 2019 sendte britisk politi et hold efterforskere til Kenya for at forsøge at identificere den døde mand, der var faldet til jorden og endt i en have i London.

De tjekkede overvågningskameraer fra lufthavnen, og de talte med ansatte, men politiet fandt ikke ud af noget.

Det er stadig uklart, hvordan den ukendte mand kunne komme i nærheden af flyet i Jomo Kenyatta Airport i Nairobi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Monicah Mwangi/Reuters/Ritzau Scanpix.

Men så havde Sky News pludselig en historie. Mediet hævdede, at den blinde passager var Paul Manyasi, en 29-årig mand, der havde arbejdet som rengøringsassistent i lufthavnen i Nairobi.

Hans mor hævdede, at hun kunne kende hans underbukser, da hun så billeder af liget. Svaret på gåden om det mystiske lig syntes dermed løst.

Herefter begyndte kenyanske journalister at se nærmere på historien. De undrede sig over, at moderen kunne kende den døde mands underbukser, idet hun samtidig havde oplyst, at hun ikke havde set sønnen i årevis.

De kenyanske journalister talte med familien. De påståede familiemedlemmer erkendte, at nogle havde betalt dem 200 dollar for at finde på historien.

Sky News trak det hele tilbage.

Vi ved stadig ikke, hvem manden, der faldt ud af flyet, er. Avisen The Guardian løste heller ikke mysteriet.

»Ukendt (mand)«, står der på en anonym gravsten i det sydvestlige London.

I Kenya fandt myndighederne aldrig svaret på, hvordan manden kunne få adgang til flyet.

Tidligere i år var den så gal igen.

3. februar lettede et fly fra Jomo Kenyatta Airport i Nairobi. Det mellemlandede i Istanbul i Tyrkiet og i London, inden det afsluttede den lange rejse i Amsterdam.

På landingsstellet lå en 16-årig dreng. Han havde mirakuløst overlevet og tilbragte kun én dag på hospitalet. Han har nu søgt asyl i Holland.