Anonym modstandsmand skabte kaos i Det Hvide Hus: Nu står han frem med en klar besked til vælgerne

For to år siden brød han sin tavshedspligt og skrev om en hemmelig modstandsbevægelse i Det Hvide Hus. Nu står Miles Taylor frem som skribenten bag kronikken, som skabte kaos i Donald Trumps regering.

 
Præsident Donald Trump talte om den anonyme kronikskribent på et vælgermøde i Arizona og pegede i samme ombæring på en række personer, som han angiveligt har haft mistænkt for at stå bag lækken i 2018. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to år siden brød en anonym topembedsmand fra Donald Trumps regering sin tavshedspligt og skrev en kronik i The New York Times, som omgående skabte kaos i Det Hvide Hus.

Han hævdede at være del af en modstandsbevægelse, som arbejdede aktivt på at forpurre dele af præsidentens dagsorden. Men hvem var han?

I dag ved vi, at det var Miles Taylor, en tidligere stabschef for Department of Homeland Security (DHS), ministeriet for national sikkerhed. Det skriver The Guardian.

Taylor forlod sit job i Det Hvide Hus i 2019 og har siden offentligt kritiseret præsidenten flere gange. Nu står han i en pressemeddelelse frem som den anonyme forfatter bag kronikken i The New York Times og en efterfølgende bog.

»Jeg er republikaner, og jeg ønskede, at denne præsident skulle gøre det godt,« skriver han i pressemeddelelsen:

»Men i krisetider har Donald Trump alt for ofte vist, at han er en mand uden karakter, og hans personlige mangler har resulteret i så betydelige lederskabsfiaskoer, at de nu kan måles i tabte amerikanske liv,« skriver han og henviser dermed til håndteringen af coronapandemien.

Han opfordrer nu vælgerne til at stemme på Joe Biden, også hvis de er republikanere som ham selv.

Mens han for to år siden skrev i sin kronik, at der var »voksne til stede« i Det Hvide Hus, som stod klar til at bremse præsidentens værste tilbøjeligheder, er han ikke længere sikker på, at det er tilfældet.

»Vores land må ikke blive afhængigt af velmenende ikkefolkevalgte bureaukrater rundt om præsidenten, som kan styre ham i den rigtige retning. Han har alligevel fyret de fleste af dem,« skriver Taylor i pressemeddelelsen.

Trump kalder ham for »taber«

Det fik stor medieopmærksomhed, da kronikken udkom i 2018, og Donald Trump var angiveligt rasende over det. Men nu, hvor han ved, at det var Miles Taylor, der stod bag kronikken, synes han at tage det mere stille og roligt.

»Hvem er Miles Taylor? Han sagde, han var anonym, men jeg kender ham ikke – har aldrig hørt om ham,« skriver han på Twitter.

Han sagde det samme, da han talte om sagen på et vælgermøde i Arizona, og så udpegede han i øvrigt en række personer tæt på ham, som han åbenbart har haft mistænkt.

»Jeg troede, det kunne være Hope Hicks,« sagde han og henviste til sin personlige rådgiver:

»Jeg troede, det kunne have været Jared,« fortsatte han og henviste til sin svigersøn.

Derefter pegede han på senator Mike Lee og sagde, at han havde været »ekstremt bekymret« for, om det kunne have været senator Rand Paul. Men Miles Taylor er han ikke bange for, gentog han på vælgermødet:

»Den her fyr er en taber, jeg ikke kender.«

Donald Trumps kampagne har ifølge The Guardian også kritiseret afsløringen af den anonyme kronikskribents identitet:

»Dette må være den mindst imponerende, mest åndssvage politiske afsløring nogensinde. Jeg arbejdede med folk fra DHS, mens jeg var i Det Hvide Hus, og jeg måtte researche for at finde ud af, hvem Miles Taylor var,« siger kampagnens pressechef, Hogan Gidley:

»Han er bare endnu en standardudgave af en arrogant Washington, D.C. »swamp bro«, som elskede præsident Trump, indtil han fandt ud af, at han kunne tjene penge på at angribe ham.«

Ifølge Axios var Miles Taylor stabschef for et agentur i ministeriet, som var ansvarlige for Donald Trumps politik om at adskille migrantfamilier ved grænsen i 2017. Det er for nylig kommet frem, at mange af de familier, der dengang blev adskilt, endnu ikke er blevet genforenet.

Ud af de cirka 1.000 familier, som blev adskilt i 2017, er to tredjedele af forældrene stadig ikke fundet tre år efter. De blev udvist til Centralamerika og Mexico uden deres børn. For 545 børn betyder det, at de ikke har set deres forældre i tre år.

Lyt til »Kampagnesporet«, Berlingskes podcast om amerikansk politik: