Anklager: Politimorder havde kontakt til salafister

45-årig drabsmand arbejdede som it-ekspert i politiets hovedkvarter i den franske hovedstad.

Efterforskerne af torsdagens politi-massakre i Paris erkender nu, at gerningsmanden var drevet af religiøs fanatisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT

En mand ansat i politiet, som dræbte tre betjente og en kontoransat i politiets hovedkvarter i Paris, tilhørte en "radikal udgave af islam", siger Frankrigs antiterror-anklager.

Angrebet fandt sted torsdag. Her dræbte den 45-årige gerningsmand de fire - tre mænd og en kvinde - med en kniv, mens en femte blev livsfarligt såret.

Ifølge anklagemyndigheden havde gerningsmanden kontakter til den salafistiske bevægelse. Han arbejdede som it-tekniker i politiets hovedkvarter.

Han konverterede til islam for cirka 10 år siden.

Den 45-årige blev skudt og dræbt af politifolk inde i hovedkvarteret.

Inden han begik forbrydelsen, havde han sendt 33 sms'er til sin kone. De var alle af religiøs karakter, hedder det.

Han blev født på den franske ø Martinique i Caribien, men flyttede til Paris for mange år siden. Der havde aldrig tidligere har været nogen problemer med hans opførsel.

»Det faktum, at nogen konverterer til islam, er ikke et automatisk tegn på radikalisering,« sagde en talsperson for den franske regering fredag.

Ifølge Jean-François Ricard, der er anklager i terrorsager, havde gerningsmanden i de seneste måneder gået anderledes klædt og ønskede ikke længere at »have en bestemt slags kontakt med kvinder.«

Han skal have erklæret sig »enig i visse grusomme handlinger begået i den religions navn.« Han havde også forsvaret det blodige angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015.

Politichef Didier Lallement sagde fredag om gerningsmanden, at han som alle andre i den efterretningsenhed, hvor han arbejdede, havde været gennem et strengt sikkerhedstjek.

Frankrig var i 2015 og 2016 mål for flere islamistiske angreb, som kostede 237 mennesker livet.

/ritzau/AFP