Anklager kræver dødsstraf til fem for drab på journalist

Det første retsmøde med 11 mistænkte i sagen om den dræbte journalist Jamal Khashoggi fandt sted torsdag.

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: ERDEM SAHIN

Saudi-Arabiens anklagemyndighed kræver dødsstraf for fem af de mænd, som står anklaget for at have deltaget i drabet på journalist Jamal Khashoggi. Det skriver saudiarabiske medier.

Det første retsmøde med de 11 mistænkte fandt sted torsdag.

Saudiarabiske agenters drab på Jamal Khashoggi fandt sted på landets konsulat i Istanbul i Tyrkiet i oktober, og sagen har medført massiv international kritik af Saudi-Arabien.

I USA har Senatet vedtaget en resolution, hvori samtlige senatorer er enige om, at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er ansvarlig for drabet på Khashoggi.

Saudi-Arabien har officielt medgivet, at Khashoggi blev dræbt på landets konsulat i Istanbul. Men regimet afviser, at drabet skulle være sket på ordre fra kronprinsen.

Saudi-Arabiens kong Salman foretog for en uge siden en omfattende regeringsrokade - den første siden drabet på Khashoggi.

Ny udenrigsminister er Ibrahim al-Assaf. Rokaden, som omfatter adskillige andre nøgleministre, skal ifølge nogle iagttagere være et signal om, at landet er ved at ændre kurs.

Ali Shihabi, som leder en pro-saudiarabisk tænketank i Washington, har skrevet på Twitter, at myndighederne nu »systematisk« er ved at ændre den meget aggressive kurs over for dissidenter.

/ritzau/Reuters