Al-Qaeda truer det franske satiremagasin Charlie Hebdo

Terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i 2015 »var ikke en engangshændelse« lyder det i terrorbevægelsen al-Qaedas seneste magasin.

Efter angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo gik mange franskmænd på gaden for at vise deres støtte til magasinet og ytringsfriheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thierry Zoccolan/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo bliver truet, efter det for nylig har genoptrykt de 12 Muhammed-tegninger, der første gang blev bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten i 2005.

I al-Qaedas seneste magasin udgivet fredag står der således, at terrorangrebet mod Charlie Hebdo i 2015 »var ikke en engangshændelse«.

Det skriver det amerikanske medie Site, der overvåger jihadistiske netværk, ifølge den franske avis Le Figaro.

Charlie Hebdo har genoptrykt Muhammed-tegningerne i forbindelse med, at en retssag er blevet indledt mod 14 personer, der er mistænkt for at have forbindelse til det dødbringende angreb mod magasinet i 2015.

Ifølge al-Qaeda er det den franske præsident, Emmanuel Macron, der har givet grønt lys til genoptrykningen af tegningerne.

»Hvis jeres ytringsfrihed ikke kender nogen grænser, så forbered jer på at møde vores handlefrihed,« lyder det i al-Qaedas magasin, der er udgivet fredag – altså på årsdagen for terrorangrebene 11. september 2001 mod World Trade Center i New York og mod Pentagon.

Islamisk Stat truer også

Et andet medie med forbindelse til terrorbevægelsen Islamisk Stat har også truet med repressalier mod Charlie Hebdo efter genoptrykningen, skriver Site ifølge Le Figaro.

I forbindelse med genoptrykningen i Charlie Hebdo tog satiremagasinet kontakt til Jyllands-Posten for at få tilladelse til at bringe den originale avisside med tegningerne. Men Jyllands-Posten afviste.

Derfor har Charlie Hebdo i stedet bragt tegningerne en ad gangen.

Jacob Nybroe, chefredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten, har forklaret afvisningen med, at avisen »ikke deltager aktivt« i publiceringen af avissiden. Det skriver Information.

Det er kun siden – og ikke selve tegningerne – aviserne har rettighederne til.

Ved terrorangrebet mod Charlie Hebdo 7. januar 2015 blev avisens redaktion angrebet af to kalasjnikov-bevæbnede mænd, der skød og dræbte både chefredaktør og tegnere. I alt blev 17 personer dræbt ved angrebet mod bladet samt efterfølgende gidseltagning og skudepisoder.

Jyllands-Posten kender også alt til terrortrusler efter at have bragt tegningerne. I 2010 blev et terrorangreb, angiveligt mod bladhusets afdeling på Rådhuspladsen, afværget, da fire mænd bevæbnet med maskinpistol og pistol blev anholdt. De blev idømt 12 års fængsel hver i 2012.