Abort nej tak - dog gerne til min elskerinde

En amerikansk politiker har én standard på talerstolen og en anden i privaten, mens en mor skal i fængsel for ikke at vaccinere sin søn. En skønhedsdronning giver politik skylden for sit fald fra tronen. Det er ugens ...

Republikaneren Tim Murphy, her flankeret af partifæller, taler gerne dunder mod abort i offentligheden. Men privat er det en anden sag. Arkivfoto: Jonathan Ernst Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST

… omvending

Som bekendt er moral godt, mens dobbeltmoral er dobbelt så godt. Således tilsyneladende også, når det gælder den amerikanske republikanske politiker Tim Murphy.

Han er kendt som arg abortmodstander, men har nu fået ørerne i maskinen, efter at hans elskerinde i en besked har kritiseret ham for at prædike mod abort gennem sit arbejde som politiker i Repræsentanternes Hus, mens han ifølge elskerinden bad hende om at få en abort, da de to troede, at hun var gravid. Det skriver Pittsburgh Post-Gazette.

Murphy har forsvaret sig med, at det var hans stab og ikke ham selv, der formulerede de antiabort-slogans, som elskerinden blev harm over.

Selvsamme stab har forøvrigt afleveret et seks sider langt memo til Murphy, hvor de påtaler det forfærdelige arbejdsmiljø, de mener at han har skabt i årevis.

… martyrium

Under de rette forhold kan det være nobelt at vælge sine principper over sin egen frihed. Men i tilfældet Rebecca Bredow må man tage sig til hovedet.

Kvinden fra den amerikanske stat Michigan skal nemlig nu ind at ruske tremmer i syv dage, efter at hun har brudt en tidligere indgået aftaler om at lade sin ni-årige søn vaccinere, skriver BBC.

I USA kan de enkelte delstater eller skoledistrikter bestemme, om skolebørn skal vaccineres, men der er en undtagelsesklausul for folk, der af hensyn til deres overbevisning eller tro ikke ønsker at lade deres børn vaccinere. Så skal de dog ikke regne med at lade børnene gå i skole, men må hjemmeundervise dem.

Bredow fængsles nu, fordi hun ikke har indfriet et løfte til sin eksmand om at lade sønnen vaccinere og desuden set stort på, at hun sidste uge blev pålagt af retten at gøre det.

… diskvalificering

En burmesisk skønhedsdronning giver politik skylden for, at hun har  mistet kronen.

Shwe Eain Si postede ifølge The Independent sidste uge en video på Facebook, hvor hun talte meget hårdt om oprørsgruppen ARSA, der tilhører den muslimske Rohingya-minoritet i Burma, eller, om man vil, Myanmar. Og det har kostet hende titlen, mener hun.

Rohingyaerne er pænt sagt ikke populære blandt det store buddhistiske flertal i befolkningen og en halv million er nu på flugt. Sagen har givet landets de facto leder, Aung San Suu Kyi, alvorlige ridser i lakken i det internationale samfund.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet bag skønhedskonkurrencen dog, at detroniseringen af Shwe ikke har et klap med videoen at gøre, men at hun ikke har passet sit arbejde som »dronning« ordentligt og heller ikke kan fremvise de uddannelsespapirer, hun hævder at have. Hun blev forøvrigt fyret før videoen blev lagt ud, påpeger selskabet.