73 procent af verdens elever og studerende er i øjeblikket hjemme

Det er ikke kun Danmark, der har valgt at lukke skoler og uddannelsesinstitutioner. Det har 100 lande i verden, og antallet af berørte elever og studerende er nu milliard-højt.

1,25 milliarder elever og studerende verden over er påvirket af skolelukninger. Billedet er fra 16. marts og viser Louis (seks år) og Smilla (ni år), som er i nødpasning på Rantzausminde Skole i Svendborg Kommune som de eneste børn på skolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af børn, unge og voksne, der ikke møder fysisk op på skoler og universiteter på grund af coronavirussen, er stigende.

Regeringer overalt i verden har lukket skoler og uddannelsesinstitutioner i et forsøg på at inddæmme coronapandemien.

Det viser en opgørelse fra FNs organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, UNESCO.

Ifølge UNESCO-overvågningen har over 100 lande gennemført landsdækkende lukninger, der påvirker næsten trefjerdedele af ​​verdens skolebørn og studerende.

Overvågningen viser, at 72,9 procent på verdenplan er berørt af lukningerne.

I antal er der tale om 1,25 millarder elever og studerende.

I flere lande er skolelukningerne lokale, men hvis disse lukninger bliver landsdækkende, vil yderligere millioner af elever opleve forstyrrelser i uddannelsen, skriver UNESCO.

Onsdag 11. marts bekendtgjorde statsminister Mette Frederiksen (S), at alle skoler, daginstitutioner, gymnasier og uddannelsesinstitutioner ville lukke fra mandag 16. marts.

»Det handler først og fremmest om, at vi hjælper hinanden, men jeg vil opfordre til, at familier taler om, hvordan de kan arbejde forskudt, og naboer, venner og familier må hjælpe hinanden med at passe børn,« sagde statsministeren.

Skolerne og uddannelsesinstitutionerne skal holde lukket i to uger fra 16. marts, og det er der nu præcis en uge til.

UNESCO oplyser, at organisationen yder øjeblikkelig støtte til landene, mens de arbejder på at minimere »uddannelsesforstyrrelser og lette kontinuiteten i læring, især for de mest sårbare«.

Skolelukninger er et drastisk skridt, og det er ikke alle lande, der er gået så vidt.

Australien, der mandag har 1.676 bekræftede smittetilfælde, holder fast i, at skoler overalt på kontinentet skal holde åbent.

I Sverige har regeringen også haft den holdning i et stykke tid. Men 17. marts oplyste Sveriges statsminister, Stefan Löfven på et pressemøde, at alle gymnasier, universiteter og voksenuddannelser dagen efter ville blive sendt hjem for – ligesom i blandt andet Danmark – at blive hjemmeundervist.