Det er ikke lige meget, hvornår vi spiser, hvis vi vil undgå overvægt, fortæller forsker – mad feder mere på bestemt tidspunkt

Nyere forskning viser, at det faktisk har betydning, hvornår vi spiser vores måltider, hvis vi vil undgå sygdomme og overvægt. Lars Grøntved forsker i emnet og fortæller, at forskningsfeltet de senere år har givet nye og overraskende indsigter i, hvordan vores krop reagerer på den mad, vi spiser. 

Nyere forskning viser, at det faktisk har betydning, hvornår vi spiser vores måltider, hvis vi vil undgå sygdomme og overvægt. Lars Grøntved forsker i emnet og fortæller, at forskningsfeltet de senere år har givet nye og overraskende indsigter i, hvordan vores krop reagerer på den mad, vi spiser. Robert Wengler/Ritzau Scanpix

Det er ofte kaldt for en myte, at maden feder mere efter klokken 20 – for kan det virkelig passe, at det samme antal kalorier sætter sig som ekstra fedt, blot fordi sengetiden nærmer sig?

Det giver et stigende antal forskningsstudier en ny indsigt i.